Перевірки каналізаційного колектору – питання з кількома невідомими

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
26.02.2019 · 13:32 · переглядів - 1557

Спроби отримати пояснення про планові перевірки на каналізаційному колекторі в Бердянську вже набули ознак комічності

Перевірки каналізаційного колектору – питання з кількома невідомими
Автор фото Руслан Ніцевич

Головний інженер підприємства Андрій Бурлей повідомив, що моніторинг мереж проводиться раз на 2 роки, тоді як директор Олександр Македонський і мер міста Володимир Чепурний заявляли, що аварія стала повною несподіванкою.

Нагадаємо, 5-го лютого міський голова авторитетно заявив, що не вбачає підстав для створення слідчої комісії з визначення причин обвалу каналізаційного колектору. Апаратна нарада від 26 лютого підтвердила хибність твердження мера.

Активісти повідомили міському голові, що в офіційних відповідях адміністрація «Бердянськводоканалу» ухиляється від надання інформації про періодичність проведення технічного огляду на каналізаційному колекторі. У відповідь на це головний інженер Андрій Бурлей заявив, що перевірки проводяться кожні два роки, підтвердженням тому є відповідні акти. Однак після аварії на колекторі чиновники і керівництво міста неодноразово заявляли, що аварія стала несподіванкою, оскільки термін експлуатації труби, після заміни в 2000-х роках ще не сплив. Заяви головного інженера спростовують слова представників влади.

Очевидно, що при проведенні планових перевірок, були б виявлені руйнівні процеси на каналізаційному колекторі. Вчасно вжиті профілактичні заходи дозволили б уникнути комунального колапсу в Бердянську.

Володимир Чепурний спробував заступитись за Олександра Македонського, заявивши, що директор може не володіти інформацією про періодичність планових перевірок – це компетенція головного інженеру. Цими словами міський голова не просто поставив у, м’яко кажучи, незручне становище самого керівника водоканалу, який навіть після масштабної аварії детально не розібрався в ситуації, а й спростував сам себе. Очевидно, що питання із причинами обвалу колектору залишається відкритим. Тому міська влада, в першу чергу, мала б виступити з ініціативою про проведення перевірок і створення спеціальної комісії. Однак, такий варіант доречний, якщо чиновники самі не намагаються приховати певну інформацію.

Редакція «Бердянськ 24» також адресує інформаційний запит в мерію та КП «Бердянськводоканал» про надання копій актів обстеження каналізаційного колектору. Відповідно до заяв головного інженеру відповідні документи в наявності, тож жодних проблем із наданням їх копій у адміністрації комунального підприємства чи фахівців управління мерії не має виникнути.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок