Бердянець, який скоївши ДТП заявив про крадіжку автомобіля, може сісти на 3 роки

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
28.02.2019 · 12:45 · переглядів - 1854

Бердянською місцевою прокуратурою Запорізької області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст.383 КК України, а саме завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину.


Так, 18.02.2019 о 12 годині 32 хвилини, знаходячись за місцем свого колишнього мешкання Р., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою уникнення від адміністративної відповідальності за скоєне ДТП на своєму автомобілі, зі свого мобільного телефону подзвонив по телефону «102» та надав органу досудового розслідування завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, а саме про угон його автомобіля, та цього ж дня приблизно в 17 годині обвинувачений Р., будучи попередженим про кримінальну відповідальність за ст. 383 КК України, а саме про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, шляхом повідомлення відомостей, які не відповідають дійсності та бажаючи, щоб їх визнали за правдиві, умисно, під час складення працівником Бердянського ВП ГУНП в області протоколу про прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення, надав завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, а саме угону автомобіля.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт з додатками направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Прокурор Бердянської
місцевої прокуратури
юрист 1 класу

Тарас Мирославович Матвіїшин




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок