Боржників буде ще більше? Водоканал на 40% хоче підвищити тариф?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.03.2019 · 17:10 · переглядів - 5453

Показова ситуація зі станом оплати комунальних послуг склалась на КП "Бердянськводоканал". Директор Олександр Македонський повідомив, що проплати за воду та стоки скоротились до 80%.


Домогосподарства, яким через зміни в законодавстві відмінили нарахування субсидій, накопичують борги за водопостачання. Боржники, яких через суд зобов'язують погашати заборгованість, не в змозі виконувати рішення Феміди. Олександр Македонський повідомив, що лише 10% боржників, з яких стягує борги виконавча служба, здатні виплачувати кошти.

Крім того, Олександр Македонський повідомив, що в НКРЕ перебуває пакет документів з новими розрахунками на воду та стоки. Однак, нові тарифи ще не затверджено. Враховуючи рівень проплат та невідповідність діючих тарифів реальним затратам водопостачальної організації — підприємство накопичує борги. Нагадаємо що в останній раз тариф на водопостачання було підвищено з 7 січня 2019 року.

В своїй промові про перспективу підвищення тарифу, депутат Володимир Безверхий озвучив і розмір ймовірного росту вартості водопостачання та водовідведення. Так, за словами депутата, "Бердянсьводоканал" подав документи до НКРЕ на коригування тарифу на 40%.

Олександр Македонський також проінформував про місце перебування водорозбірних колонок, які ліквідували комунальники. Так, за його словами, металоконструкції перебувають на підприємстві. На метал їх не здавали. Що стосується використання води, яка подавалась через ці колонки, директор водоканалу відзначив, що вона не відповідала санітарним нормам, тому і було вирішено ліквідувати в місті колонки.

Повна версія депутатського дня




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок