Монетизація субсидій – вся відповідальність на споживачах

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
26.02.2019 · 11:08 · переглядів - 1425

Представник КП «Бердянськводоканал» Вікторія Лєрнер, на черговій апаратній нараді в мерії, повідомила, що з 1-го березня водоканал не володітиме інформацією про нарахування субсидій. Адміністрація контролюватиме проплату абонентів за отриману послугу. В разі заборгованості – скасування субсидії, суд, пеня

Монетизація субсидій – вся відповідальність на споживачах

Озвучені принципи стосуватимуться не лише «Бердянськводоканалу», а й інших організацій, які надають послугу населенню. З березня місяця пересічні громадяни замість нарахованої субсидії в платіжках, отримають кошти на спеціальний рахунок в Ощадбанку. В квитанціях за отриману послугу буде вказано повну суму за звітний період.

Вікторія Лєрнер наголосила, відтепер вся відповідальність за проплату послуги лежить на споживачах. Тобто, в разі утворення заборгованості, згідно законодавства, субсидія може бути скасована. При заборгованості понад три місяці – постачальник послуги може нараховувати пеню. Це нововведення вступає в силу з 1-го травня. Справи споживачів із сумою боргу понад 600 гривень будуть передаватись до суду.

Чергова реформа вищого державного керівництва буде втілена з 1-го березня, тож навесні, до купи проблем із БМРЕМ та водоканалом у бердянців можуть з’явитись ускладнення із іншими надавачами комунальних послуг… Можна лише уявити, які будуть черги в Ощадбанку та УПСЗН, враховуючи, що більшість містян дізнається про нові правила нарахування субсидій після отримання березневих квитанцій.

Тэги: субсидия



Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок