Маршрутники опосередковано визнали необгрунтованість тарифу в 6 грн

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.03.2019 · 12:58 · переглядів - 4969

Монетизувати пільги на проїзд в транспорті — ініціатива місцевих перевізників

Маршрутники опосередковано визнали необгрунтованість тарифу в 6 грн

Бердянські підприємці, які надають послуги з громадських перевезень, вже традиційно для себе, на черговому засіданні транспортної комісії розповіли, як їм тяжко виконувати соціальне навантаження. Натомість вони запропонували роздати пільговикам гроші і відмінити пільги в міському транспорті.

Слідом за новаторськими ідеями Уряду про монетизацію субсидій, місцеві перевізники запропонували представникам влади використати “передовій досвід” державного керівництва і роздати пільговикам гроші, які Управління праці та соціального захисту населення щороку компенсує підприємцям за перевезення пільгових категорій.

Начальник Управління праці та соціального захисту населення Наталя Токмань повідомила, що дане рішення може ухвалити міська рада. Однак, рішення про монетизацію пільгового проїзду не відмінить дію Закону Україну про право окремих категорій громадян на пільговий проїзд в громадському транспорті.

В ході дискусії перевізники озвучили надзвичайно цікаву тезу — якщо влада видасть на руки пільговикам гроші і в автобусах пільговики сплачуватимуть повну вартість проїзду, підприємці готові знизити тариф до 4-х гривень.

А тепер проаналізуємо. Виходить, що тариф в 6 гривень завищений! Якщо підприємці готові знизити вартість проїзду до 4-х гривень, але для всіх категорій населення, значить, що реальна собівартість проїзду в міському транспорті значно нижче встановленого тарифу в 6 гривень. Цікаво, а чи не говорила про необґрунтоване підвищення тарифу на 50% в минулому році наша редакція? Хіба ми не наводили ряд доказів про неприпустимість даного кроку з боку міської влади? На жаль тоді наші аргументи представники влади і депутатського корпусу проігнорували.

Теза, яку озвучили підприємці на засіданні комісії від 13-го березня підтверджує правильність наших зауважень!

Адже в своїх розрахунках підприємці обґрунтовували новий тариф в 6 гривень суттєвим ростом цін на паливно-мастильні матеріали, ремонтом та обслуговування транспортних засобів, оновленням парку і т.п. Більше того, за словами самих бізнесменів, 3 гривні, які оплачують пільговики, не покривають затрат перевізника на один рейс за перевезення одного пасажиру. Саме тому консолідована група приватних підприємців домагається від мерії збільшення обсягу компенсації за перевезення пільговиків! Але, як виявилось, всі ці аргументи не суттєві, якщо бізнесмени готові зменшити тариф до 4-х гривень, вирівнявши всі категорії населення!

Не перестає дивувати інше, чому очевидні факти не помічають чиновники? У нас є свої думки з цього приводу. Переконані, що читачі також зроблять правильні висновки, чому міська влада раз за разом, особливо в тарифному питанні, стає на бік бізнесу, а не громадян.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок