Злочинця, що прогуляв громадські роботи, тепер чекає в'язниця

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
22.03.2019 · 13:52 · переглядів - 1926

Бердянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт


Так, засуджений 27.11.2018 Бердянським міськрайонним судом Запорізької області за ст. 263 ч.2 КК України до покарання у виді 150 годин громадських робіт, у зв’язку з чим 09.01.2019 він був викликаний до Бердянського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області Міністерства юстиції України, де був ознайомлений з порядком та умовами відбування встановленого судом покарання та поставлений на облік, про що надав особисту підписку.

Але  правопорушник діючи умисно, з метою ухилення від відбуття призначеного йому судом покарання, без поважних причин порушив графіки відбуття покарання, та не виходив на відпрацювання до КП «Бердянськекотранс» де засуджений повинен був виконувати громадські роботи,, в результаті чого працівниками Бердянського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області Міністерства юстиції України три рази був попереджений про притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 389 ч. 2 КК України з приводу ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт.

Однак засуджений, ігноруючи законі вимоги працівників Бердянського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації» відбув лише 92 години громадських робіт та ухилився від подальшого відбуття покарання у вигляді громадських робіт призначених вироком.

Таким чином засуджений, ухилився від відбування покарання у виді громадських робіт, тобто вчинив кримінальне правопорушення (злочин), передбачений ч. 2 ст. 389 КК України.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.389 КК України. 

Наразі досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Прокурор Бердянської місцевої
прокуратури Запорізької області
радник юстиції

Миколай Олександрович Васильєв




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок