В Бердянську розпочинає роботу найсучасніший комп'ютерний томограф

По матеріалам пресс-службы исполкома
29.03.2019 · 08:42 · переглядів - 2243

З 29 березня розпочинає планову роботу новітній комплекс досліджень – 64-зрізовий комп’ютерний томограф, який бердянські медики отримали завдяки спільним зусиллям трьох гілок влади.


Нагадаємо, вартість томографа складає 18,5 млн грн. Ініціатива покупки найкращого томографа належить народному депутату Олександру Пономарьову, завдяки наполегливості якого Бердянськ отримав субвенцію з державного бюджету в сумі 6,5 млн.грн, ще 9,9 млн грн. було виділено з обласного бюджету за сприяння депутатів облради Олександра Бабаніна, Олени Бодасюк, Олега Будянського, Сергія Ткаченка та Владислава Шалєєва. А 2,1 млн грн. склало співфінансування місцевого бюджету.

Комп'ютерний томограф Neosoft 64In – є зразком найсучаснішого медичного обладнання виробництва компанії Neosoft, одного з лідерів світового ринку засобів комп’ютерної томографії. Нове обладнання дозволяє отримувати докладну картину дослідження і за рахунок програмного забезпечення мати 3D-зображення, здійснювати коронарографію, ангіографію центральних та перифірійних судин, проводити віртуальну колоно- та бронхоскопію, вивчати стан окремих систем тощо. Це забезпечує лікарям найбільш докладну інформацію для ґрунтовного діагностування і послідовного грамотного лікування.

На открытии томографа

Сьогодні, 28 березня, напередодні початку роботи обладнання, народний депутат Олександр Пономарьов та міський голова Володимир Чепурний поспілкувалися з медичним персоналом щодо їх готовності працювати на новому обладнанні та їх очікувань.

Як відзначив директор КУ "БТМО" Дмитро Єгоров, навіть у найсміливіших планах ніхто з лікарів не мріяв працювати на такому "космічному апараті".

Егоров Дмитрий

"Початок роботи в комунальному закладі такого класу обладнання — це визначна подія не тільки для нашого ТМО і для Бердянська, це подія в межах країни. І це сталося можливим завдяки злагодженій роботі великої команди, але ідея була б не можливою до виконання без кількох людей — це народний депутат Олександр Пономарьов, міський голова Володимир Чепурний, депутати обласної та міської рад, яким щирі слова вдячності від імені всіх лікарів та пацієнтів№, - зауважив Дмитро Єгоров.

До початку роботи потрібно було виконати складні технічні завдання — укріпити підлогу, розширити стіни, провести ремонт приміщення згідно вимог біологічного захисту від рентгенологічного випромінювання, пройти тестові дослідження. А доки тривала складана процедура отримання дозвільних документів, п’ятеро лікарів-рентгенологів у Києві пройшли навчання щодо принципів роботи на такому класі обладнання, а також до Бердянська приїжджав спеціаліст фірми-виробника, який провів імплементацію обладнання та навчання персоналу. "В тестовому режимі томограф вже проводив дослідження, наприкінці березня був отриманий останній дозвільний документ ядерного комітету (який дозволяє офіційно розпочати роботу на обладнанні) і з 29 березня розпочинається робота в режимі 24/7 — тобто будуть проводитись безкоштовно як планові у кількості 10 досліджень на день, так і ургентні обстеження", - підсумував Дмитро Єгоров.

На открытии томографа

Після огляду та спілкування з лікарями, які вже проводили тестові дослідження та поділились своїми враженнями, народний депутат Олександр Пономарьов акцентував увагу, що залучення коштів важливе завдання, але головним є колективна робота задля отримання якісного результату

Пономарев Александр

"Бердянськ отримав обладнання експертного класу, якого не має в комунальних медичних закладах області, окрім приватного апарату в обласній клініці. Це надає можливість проводити вчасну та повну діагностику, яка є основою якісного лікування. І це наша спільна робота як голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, депутатів обласної ради, депутатів міської ради, особливо депутатів медиків — Євгена Георгієва та Ксенії Буханової та ініціативи директора та колективу лікарні", - відзначив Олександр Пономарьов.

Томограф в Бердянске

Міський голова Володимир Чепурний додав:

Чепурной Владимир

"Коли виникла ідея закупити для Бердянська сучасний комп’ютерний томограф на початку ніхто не вірив, що це можливо, а тепер для наших мешканців не потрібно буде їхати до обласного центру на дослідження — це можливо зробити безкоштовно в Бердянську. Головне для кожної людини — це здоров'я, і я вдячний, що народний депутат Олександр Пономарьов приділяє значну увагу вирішенню проблем медицини міста, а також є підтримка на рівні обласних та місцевих депутатів. Я впевнений, що й надалі ми з депутатським корпусом будемо реалізовувати спільні проекти".

Як записатися на обстеження на томографі в Бердянську?

До відома пацієнтів - дізнатись про те, як записатися на обстеження, можливо на офіційному сайті КУ “БТМО” в розділі “Комп’ютерна томографія”.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок