У Запорізькій області на хабарі затримали працівника податкової

По матеріалам ДБР
09.04.2019 · 09:40 · переглядів - 1594

Слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Мелітополі, затримали старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 10 000 гривень


За попередньою інформацією, старший лейтенант податкової міліції вимагав кошти за непроведення перевірки підприємця та сприяння у подальшому безперешкодній торгівлі продуктами харчування без передбачених законодавством дозвільних документів.

У лютому посадовець одержав частину неправомірноі вигоди у сумі 5 000 гривень. 8 квітня, після одержання другої частини неправомірноі вигоди у сумі 10 000 гривень, старшого оперуповноваженого ДФС затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затримання відбувалось за оперативного супроводження Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Запорізькій області.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Запорізького гарнізону.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, старшому оперуповноваженому ДФС загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок