Справу бердянського військового комісара передано до суду

По матеріалам ДБР
08.05.2019 · 13:35 · переглядів - 1383

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, за процесуального керівництва військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України, завершили досудове розслідування стосовно військового комісару Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату, якого викрили на хабарі

Справу бердянського військового комісара передано до суду

Досудовим розслідуванням встановлено, що будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, військовий комісар із корисливих мотивів, діючи умисно, вимагав і отримав неправомірну вигоду від військовозобов’язаного в загальній сумі 750 Євро.

Ці гроші були отримані за ухилення від призову призовника на військову строкову службу до лав Збройних сил України та видачу йому військового квитка, тобто за вчинення дій, які безпосередньо входили до його службових обов’язків.

Під час отримання частини коштів, за оперативного супроводу Управління захисту економіки в Запорізькій області, військового комісара було затримано. Після цього Мелітопольським міськрайсудом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами досудового розслідування дії військового комісару кваліфіковано за ч.3 ст.368  Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

Обвинувальний акт скеровано до суду.

У разі доведення вини, військовому комісару Бердянського ОМВК загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок