Променева терапія — терміни відновлення роботи радіологічного обладнання в Бердянську невідомі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.05.2019 · 09:15 · переглядів - 630

6,5 мільйонів гривень необхідно виділити з міського бюджету на заміну ізотопної трубки для проведення променевої терапії онкохворим пацієнтам.


За словами профільного заступника міського голови Юлії Дойнової, процес закупівлі нової ізотопної трубки надзвичайно складний. Обладнання, яке вийшло нещодавно вивезли з Бердянська, за словами чиновниці це надзвичайно складна процедура. Наступним етапом стане утилізація не працюючого обладнання. Лише після завершення цих процедур можна буде закупити нову трубку і відновити сеанси променевої терапії в Бердянську. Щорічно в нашому місті потребують курсу променевої терапії близько 100 людей.

Заслухавши доповідь профільного заступника на засіданні планово-бюджетної комісії Олександр Свідло розкритикував підходи міської влади до визначення пріоритетів на початку бюджетного року. На думку депутата, знаючи коли спливає термін експлуатації обладнання, медики разом з керівництвом міста, мали закласти кошти на новий пристрій. Враховуючи специфіку хворих, які проходять лікування на такому обладнанні, це питання мало було б бути включеним до пріоритетів 2019-го року. Більше того, враховуючи таку ситуацію, влада мала б клопотати про виділення необхідних коштів. Сьогодні ж люди змушені їздити на автобусах в Мелітополь чи Запоріжжя. В якому стані пацієнти змушені повертатись додому після процедури важко навіть уявити...

Відповіді на озвучені запитання не пролунало.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок