Екс-керівника Нацгвардії Аллерова взяли під варту на 2 місяці

По матеріалам Громадського
17.05.2019 · 13:04 · переглядів - 185

Екс-керівника Нацгвардії Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює в заволодінні майном Нацгвардії, відправили під варту на 2 місяці із правом застави у 4,8 мільйона гривень

Екс-керівника Нацгвардії Аллерова взяли під варту на 2 місяці
Фото: Андрій Гудзенко/LIGA.net

Такий запобіжний захід обрав Солом'янський суд Києва 17 травня, передає кореспондентка Громадського.

Зазначимо, що прокурори САП просили суму застави в 11 мільйонів гривень.

Адвокати Аллерова наголошували на тому, що підозра необґрунтована, а їхній підзахисний не отримував вигоди.

Натомість прокурори САП зазначили, що вигоду отримала донька, яка наразі проживає в РФ.

Сам Аллеров каже, що справа політично вмотивована.

Дії Аллерова та гендиректора «Укрбуду» кваліфікували за статтею 191 КК як привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою. Дії оцінювача за цією ж статтею та за статтю 27 КК про сприяння злочину.

Стаття 191 передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо:

  • 15 травня екс-керівнику Національної гвардії Юрію Аллерову повідомили про підозру в заволодінні майном Нацгвардії. Також про підозру повідомили гендиректору компанії-забудовника «Укрбуд» та оцінювачу.
  • 14 травня детективи НАБУ затримали колишнього очільника Національної гвардії Юрія Аллерова, генерального директора компанії-забудовника «Укрбуд» та оцінювача.
  • Президент Петро Порошенко призначив Аллерова командувачем Національної гвардії України у грудні 2015 року. 7 травня 2019 року Порошенко прийняв відставку командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова. У коментарі Громадському Аллеров повідомив, що готовий продовжувати працювати на цій посаді, якщо його призначить новообраний президент Володимир Зеленський. 


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок