7 років позбавлення волі загрожує мешканцю району за приховання знайдених боєприпасів

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
17.05.2019 · 16:30 · переглядів - 300

Бердянською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за  ч.1 ст. 263 КК України (незаконне придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу).


Так, раніше не судимий Т. на початку березня поточного року на території лісосмуги, розташованої за селом у Бердянському районі, знайшов скляну банку, в якій знаходились предмети, зовні схожі на патрони в загальній кількості 28 шт. та предмети, зовні схожі на корпус гранати Ф-1 та запал УЗРГМ. Не маючи передбаченого законом дозволу, Т. переніс їх за місцем свого мешкання і, закопавши на задньому дворі домоволодіння в скляній банці, продовжив їх незаконно зберігати без передбаченого законом дозволу. 

Під час огляду місця події 05.03.2019 за місцем мешкання Т. працівниками поліції виявлено та вилучено патрони, та бойову ручну гранату Ф-1, які є боєприпасами і придатні для здійснення пострілу і здійснення вибуху.

Наразі обвинувальний акт відносно Т. за ч. 1 ст. 263 КК України перебуває на розгляді у Бердянському міськрайонному суді. Відповідно до Кримінального кодексу України вказаний злочин відноситься до категорії тяжких, санкція вказаної статті передбачає покарання строком до 7 років позбавлення волі.    

Прокурор Бердянської
місцевої прокуратури
молодший радник юстиції

Євгенія Миколаївна Глянь




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок