Акваторію Азовського моря оголосили заказником

По матеріалам ТВ5
20.05.2019 · 17:23 · переглядів - 2691

Він об’єднав більше 13 тисяч гектарів у межах Приморського району Запорізької області. Незабаром на цій території з’явиться охорона.


Азовське море — найбільш мілке у світі. Та не зважаючи на це, у його водах мешкають приблизно 80 видів риб, 150 видів безхребетних і 20 різновидів водоростів — макрофітів. Крім того, водне угіддя стало житлом для рідкісних і зникаючих видів фауни, наприклад, для севрюги звичайної або осетра руського. Та останнім часом біологічне різноманіття акваторії знизилось, у першу чергу через людську діяльність. На найвищому державному рівні вирішили боротися з проблемою, створили на території новий гідрологічний заказник. 11 квітня Петро Порошенко підписав відповідний указ.

До складу заказника увійшла двокілометрова акваторія Азовського моря в межах Приморського району та однокілометрова територія навколо заказника Коса Обіточна, розташована у цьому ж районі. Міністр екології та природних ресурсів України — Остап Семерак, на офіційній сторінці Міністерства обґрунтував основні причини нововведення так:

Рибні ресурси Азовського моря вкрай виснажені і потребують відновлення. Виною цьому є браконьєрство, надмірний промисловий вилов і забруднення довкілля. Якраз цей заказник ми створюємо, щоб отримати екологічний коридор, який об’єднає всі території та об’єкти природно-заповідного фонду і сприятиме відновленню рибних ресурсів Азовського моря.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок