Прокуратура повернула ділянку на косі, яку мав повертати виконком ще в 2012 році

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
23.05.2019 · 15:40 · переглядів - 1134

За втручання прокуратури припинено незаконне використання земельної ділянки у прибережній захисній смузі Азовського моря


На вістрі уваги органів прокуратури Запорізької області постійно перебуває питання захисту земель водного фонду.

Так, у 2005 році між Бердянською міською радою та одним із підприємств  м. Дніпра укладено договір оренди земельної ділянки площею 2 га для будівництва туристичного притулку, яка розташована у найпривабливішому куточку м. Бердянська – Бердянській косі. Проте зазначене підприємство виявилось недобросовісним орендарем, оскільки з 2012 року не сплачувало орендну плату за користування землею та до цього часу не розпочало будівництво туристичного притулку.

Більш того, у 2012 році зазначене підприємство визнано банкрутом, але Бердянською міською радою, як орендодавцем, жодних дій щодо розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки не вчинено.

У зв’язку з цим, Бердянською місцевою прокуратурою у січні поточного року до господарського суду Запорізької області подано позовну заяву про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки площею 2 га вартістю 4 млн. грн.

Господарський суд погодився з доводами прокурора та 10.05.2019 задовольнив позов у повному обсязі.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок