Оригінально про історію — в Бердянську History fest зібрав друзів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.05.2019 · 17:44 · переглядів - 1215

Другий рік поспіль в Бердянську проводиться унікальний захід - History fest. О 16:00, 25-го травня в парку ім. Шмідта стартував Другий обласний історичний фестиваль.

Оригінально про історію — в Бердянську History fest зібрав друзів

Історія — це не тільки томи літописів і дослідження науковців. Традиції і обряди, наочні приклади і унікальні локації для фото допоможуть краще пізнати своє минуле і спробувати поглянути на історію під новим кутом зору. Все це організували викладачі та студенти Бердянського державного педагогічного університету. Організатори заходу — гуманітарно-економічний факультет вишу.

На відкритті фестивалю учасників вітали ректор БДПУ Ігор Богданов та декан гуманітарно-економічного факультету Тамара Макаренко.

Локації та розваги підготували й студенти інших факультетів. Зокрема, в зоні факультету фізичного виховання можна було визначити рівень свого фізичного розвитку; факультет філології та соціальних комунікацій пропонував гостям етно-тату хною, майстер клас з болгарських танців, конкурси з англійської мови та журналістики; факультет дошкільної , спеціальної та соціальної освіти підготував психологічні та логопедичні ігри з дітьми, “салон-краси” для дівчат та можливість сфотографуватись з Мері Поппінс; виставку робототехніки представив факультет фізико-математичної, комп'ютерної та технологічної освіти; творчі роботи студентів представив факультет психолого-педагогічної освіти та мистецтв.

Родзинками фестивалю стали майстер класи з гончарства від заслуженого народного майстра О,О. Вільчинського, виготовлення сувенірів в ювелірній майстерні Москаленка, весільні обряди, плетіння сіном, кераміка-розпис від Академії ремесел. Попіклувались організатори і про дозвілля юних відвідувачів фестивалю — для малечі організовано майстер клас “Лялька-мотанка” та квест “У пошуках динозавра”.

Науковці підготували оригінальні лекції. Доктор історичних наук, професор Ігор Лиман — доповідь “Таємничі сторінки Бердянська”, кандидат історичних наук, доцент Олена Авдеєва - “Як розпізнати відьму”, кандидат історичних наук, доцент Світлана Баханова — проведення екскурсії парком, кандидат історичних наук, доцент Валентина Папанова - “Таємниці степових пірамід”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок