USAID та Бердянськ розпочинають співпрацю щодо розвитку місцевої економіки

По матеріалам пресс-службы исполкома
30.05.2019 · 11:27 · переглядів - 814

Сьогодні, 30 травня, відбулось офіційне підписання Меморандуму про співробітництво між USAID та містом Бердянськ.

USAID та Бердянськ розпочинають співпрацю щодо розвитку місцевої економіки

Заступник Голови Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), бюро Європи та Євразії Марго Елліс взяла участь у цьому заході. Меморандум про співпрацю підписали міський голова Бердянська Володимир Чепурний та керівник Проекту USAID «Економічна підтримка Східної Украни» Майкл Піллсбері.

Меморандум є значною віхою в партнерстві і передбачає три основні напрями діяльності:

стабілізація місцевої економіки,

відновлення інфраструктурних об’єктів,

розвиток малих і середніх підприємств, підвищення віри населення в економічний успіх Східної України.

Зокрема, Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» та місто Бердянськ співпрацюватимуть над розвитком туризму та індустрії гостинності в регіоні. Розташоване на узбережжі Азовського моря, місто Бердянськ став улюбленим місцем відпочинку для сотень тисяч українців. Проект USAID та Бердянськ разом із учасниками ринку розроблятимуть нові нішеві пропозиції, спільно шукатимуть нові перспективи і шляхи розвитку індустрії гостинності.

Другим напрямом співпраці стане розробка стратегії економічного розвитку міста Бердянськ, що згуртує інтереси міста, його мешканців та бізнесу навколо спільного бачення майбутнього.

Окрім того, Проект USAID сприятиме розвитку місцевого потенціалу в сфері інформаційних технологій (ІТ). Серед завдань – налагодження співпраці Бердянських ІТ компаній із великим сектором ІТ у Маріуполі та Мелітополі.

Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» розрахований на п’ять років. Після конфлікту на Cході України, Проект USAID надає можливість місцевим жителям покращувати рівень життя та розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, а також виходити на нові ринки в Україні, Європейському Союзі (ЄС) та за їх межами. Проект робить особливий наголос на роботі з внутрішньо переміщеними особами (ВПО), жінками, молоддю, ромами, та іншими малопредставленими групами, щоб забезпечити їх участь в економічному успіхові регіону. За більш детальною інформацією просимо звертатися на: info_era@dai.com або відвідати сторінку Проекту у Facebook: https://www.facebook.com/ERAUkraine. Щодо програми грантів, просимо відвідати нашу сторінку, де можна подати заявку: https://www.dai-globalgrants.com/UkraineERA.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок