Бердянський клуб для безробітних «Новий старт»

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
05.06.2019 · 15:36 · переглядів - 781

16 квітня 2019 року в Бердянському міськрайонному центрі зайнятості розпочав свою роботу Клуб для безробітних «Новий старт»

Бердянський клуб для безробітних «Новий старт»

Клуб був створений для активної підтримки незайнятого населення з метою соціально-психологічної та професійної адаптації безробітних, задля навчання молоді техніці ефективної поведінки на ринку праці, надання допомоги у вирішенні питань власної зайнятості, побудови кар’єри та формування активної життєвої позиції.

Протягом трьох занять було розглянуто такі основні теми, як: «Базова техніка пошуку роботи», «Техніка працевлаштування на роботу в потрібну організацію», «Законодавча база щодо працевлаштування».

У ракурсі цих зустрічей відбулося спілкування й обмін досвідом з молоддю віком від 21 до 30 років. У ході спілкування були визначені мотиваційні моменти на працевлаштування молоді, а також визначені бар’єри на шляху професійної реалізації, проведено самоаналіз власного потенціалу та якостей, необхідних для активного пошуку роботи.

Особливу увагу було приділено техніці співбесіди з роботодавцем. Учасники Клубу отримали рекомендації щодо підготовки до співбесіди, правил поведінки на співбесіді, розглянули моменти, на які слід звернути увагу у ході спілкування з роботодавцем, а саме, як вигідно себе презентувати та що впливає на результат співбесіди. Безробітним було запропоновано перелік питань, до яких потрібно бути готовим в ході співбесіди. Розглянуті моменти щодо адаптації в новому колективі та як піднятися по кар’єрних сходах.

Цікавим було практичне заняття, на якому учасники Клубу виконували  практичні вправи, за допомогою яких опанували методами та формами ефективної самопрезентації, навиками складання резюме, відео-резюме, техніку телефонної розмови з роботодавцем і ділового спілкування.

До засідань Клубу були залучені не тільки фахівці центру зайнятості, а й спеціалісти з інших установ нашого міста. Одним із соціальних партнерів, який надав допомогу у розкритті питань законодавства щодо працевлаштування, виступив Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Головний спеціаліст центру, Донцова Вікторія, поділилась інформацією щодо трудового законодавства, надала зразки документів щодо укладання договорів при прийомі на роботу та інших документів, відповіла на запитання молоді стосовно законодавчих норм закону щодо працевлаштування.

Засідання Клубу «Новий старт» плануються кожного місяця, тому запрошуємо молодь, яка прагне розвиватися, вдосконалюватися та отримати новий старт у житті, приєднатися до наших занять!




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок