Професійна інформація - один із кроків до нового життя.

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
10.06.2019 · 15:46 · переглядів - 259

У червні 2019 року відбулася зустріч фахівців із засудженими які відбувають покарання у державній установі «Бердянська виправна колонія №77».

Професійна інформація - один із кроків до нового життя.

За планом роботи заходів, які проводять для засуджених, що підлягають достроковому звільненню, у червні 2019 року відбулася зустріч фахівців з профорієнтації та профконсультації відділу активної підтримки безробітних Бердянського міськрайонногоо центру зайнятості Корнієнко Ольги та Костенко Юлії із засудженими які відбувають покарання у державній установі « Бердянська виправна колонія №77».

Метою візиту було надання інформації для засуджених громадян, які в недалекому майбутньому звільняться з місць позбавлення волі, стосовно їх подальшої професійної зайнятості.

Розпочав зустріч заступник начальника Бердянської виправної колонії Чуваков Сергій Вікторович. Він наголосив на те, що особи, які звільняються з місць виконання покарань, потребують особливої уваги з боку служби зайнятості, адже вони невдовзі розпочнуть нове життя, в якому їм необхідно буде зорієнтуватися у виборі професійного шляху. Більшість засуджених мають середню освіту, та не опанували будь-яку професію, або за час відбуття покарання втратили кваліфікацію.

Водночас Сергій Вікторович зазначив, що в умовах позбавлення волі у людини втрачаються зв’язки із соціальним оточенням, і після звільнення виникають численні проблеми, пов’язані з психологічною адаптацією осіб до життя поза межами колонії. Людина втрачає не тільки вміння, необхідні для пошуку роботи, а й деякі елементарні навички життя в суспільстві, наприклад, користуватися громадським транспортом, здійснювати покупки, платежі тощо.

В своїй промові провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Бердянського міськрайонного центру зайнятості зробила наголос на те, що найважливішою умовою успішної соціальної реабілітації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, є їхнє працевлаштування та подальша трудова діяльність. Задля цього фахівці служби зайнятості надають повний спектр соціальних послуг при зверненні цієї категорії осіб до центру зайнятості.

Багато запитань поступило від слухачів, на більшість яких вони отримали детальні відповіді. А на питання, які поза межами компетенції фахівців служби зайнятості, засуджені отримають відповіді на зустрічах з фахівцями Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Під час зустрічі було оновлено новими профінформаційними матеріалами стенд « Служба зайнятості інформує», що розташований у зручному для користувачів місці.

Наприкінці зустрічі фахівець центру зайнятості від щирого серця побажала всім присутнім скорішого повернення до рідних домівок та сімей, а також професійних успіхів.

Провідний фахівець з профорієнтації
Корнієнко О. В.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок