РФ чекає «переговорників», які будуть здавати інтереси України

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
14.06.2019 · 08:59 · переглядів - 454

Виконавчий директор НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко пояснює перенесення тристоронніх переговорів по транзиту газу на вересень тим, що Росії потрібні інші «учасники переговорів»

РФ чекає «переговорників», які будуть здавати інтереси України
Юрій Вітренко (фото - Андрій Гудзенко/LIGA.netі

Після того як Україна і ЄС зайняли консолідовану позицію, що транзит через Україну повинен здійснюватися за справедливими європейськими правилами, для РФ ці переговори стали нецікавими. Про це Вітренко написав на своїй сторінці в Facebook.

Він подякував віце-президента Єврокомісії Мароша Шевчович, який в рамках візиту в Росію намагався домовитися про наступну зустріч між Україною, ЄС і РФ для обговорення транзиту газу після 2019 року.

Однак, Вітренко зазначив, що тристороння зустріч знову відкладається.

 - Її не буде ні в червні, ні в липні, ні в серпні. І тільки у вересні російська сторона буде готова обговорювати наступну зустріч, - написав Вітренко.

Він зазначив, що російська сторона "тепер нібито чекає формування нового уряду в Україні за результатами парламентських виборів. Але схожа ситуація була і з президентськими виборами, які вони використовували в якості виправдання перенесення тристоронніх зустрічей".

За словами Вітренко, причина очевидна - "після того як Україна і ЄС зайняли консолідовану позицію, що транзит через Україну повинен здійснюватися за справедливими європейськими правилами, для РФ ці переговори стали нецікавими".

 - Схоже, що РФ чекає" переговорників ", які будуть здавати інтереси України, а не домовлятися про цивілізовані і справедливих правилах для всіх сторін, - додав Вітренко.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок