"Нас наче вбивають" - мешканці с. Роза про перспективу закриття школи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.06.2019 · 12:41 · переглядів - 1821

На спільне засідання депутатських комісій, яке передувало позачерговій сесії міської ради, прийшли мешканці с. Роза. Люди закликають міську владу почути їх і не закривати сільську школу.


В контексті обговорення перспективи придбання шкільного автобусу, який би зміг перевозити і дітлахів с. Роза до школи Нововасилівки чи Азовського, розгорнулась палка дискусія з приводу доцільності закриття навчального закладу.

Мешканці Рози категорично проти закриття школи. Вони вважають, що такі дії поступово призведуть до повного знищення населеного пункту, враховуючи, що раніше вже було закрито дитячий садочок, магазин, медичний пункт.

Заступник міського голови Юлія Дойнова наголосила, що відповідно до норм чинного законодавства в школі не можуть функціонувати класи, в яких навчається менше 5 учнів. В школі с. Роза в наступному навчальному році взагалі буде відсутній 9-й клас, у 8-му і 6-му класах навчатиметься по 4-ро осіб. Враховуючи такі показники влада звернулась до міністерства освіти за роз'ясненнями, чи може далі працювати такий навчальний заклад.

Заступник начальника відділу освіти Жанна Безродня заявила, що у міськво намагаються захистити інтереси учнів, тому чиновники готові фінансувати й надалі цю школу.

Депутат Євген Георгієв озвучив іншу точку зору — він запропонував провести окрему зустріч з мешканцями і детально пояснити, що при переведенні учнів до іншої школи виграють, в першу чергу, діти. Їх будуть перевозити на шкільному автобусі і розміри фінансування однієї школи будуть значно вищими, що позначиться на якості навчання. На його думку необхідно зняти соціальну напругу.

Дане питання залишається відкритим і перебуває на стадії обговорення.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок