Бердянський сервіс – на які маршрути міського транспорту найбільше скаржаться містяни?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.06.2019 · 12:27 · переглядів - 3295

Приблизно раз на місяць в соціальних мережах з’являються пости з негативними відгуками про якість пасажирських перевезень в місті. Сотні коментарів, більшість з яких з негативним відтінком, підтверджують, що в місті залишається не вирішеною проблема в сфері громадських перевезень.

Бердянський сервіс – на які маршрути міського транспорту найбільше скаржаться містяни?

Чи відповідає офіційна статистика мерії з зафіксованими скаргами на якість перевезень з реальними настроями в суспільстві? Редакція направила в мерію інформаційний запит, в якому ми запросили кількість зафіксованих скарг в сфері громадського транспорту в 2019 році.

Так, згідно офіційних даних, за 5 місяців 2019-го бердянці поскаржились в мерію 21 раз. На маршрут №4, №4/1 надійшло 3 скарги, №5 – 3, №8 – 1, №9 – 1, №10 – 3, №12 – 1, №17 – 5, №19 – 1, №21, №12/21 – 3.

З приводу вжитих заходів, більщість відповідей носить формальний характер. Наприклад – «відділом постійно проводиться моніторинг вивозу пасажирів та дотримання інтервалів руху». Тобто, скоріше за все, скарга надійшла на недотримання інтервалу руху маршрутного таксі. По факту, мерія відповідає, що стежить за графіками, однак, судячи з усього, жодних санкцій до перевізника не застосовується. І таких формальних відписок – більшість.

ответ на запрос

Тож, відповідь на просте запитання, чому в Бердянську низька якість надаваних послуг в сфері громадських перевезень, надзвичайно проста – виконком не здійснює належних заходів по притягненню до відповідальності перевізників. І ситуація ця найближчим часом не зміниться, адже в протистоянні з перевізниками мерія перебуває у завідомо програшному становищі – умови в сфері громадських перевезень диктують підприємці, які встановили монопольне положення на цьому ринку. І доки керівництво міста не проявить політичну волю для кардинального вирішення проблеми, ситуація не зміниться.

Однак навіть в таких умовах, якщо Ви стали свідком порушень пасажирських перевезень – інформуйте транспортний відділ виконкому – 4-71-94.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок