До уваги учасників дорожнього руху! Діє обмеження руху великовагового транспорту в літній період

По матеріалам пресс-службы исполкома
10.07.2019 · 17:21 · переглядів - 1627

З 1 червня 2019 року у Запорізькій області введено обмеження руху для транспортних засобів загальною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше 7 тонн, з 08.00 до 20.00 при температурі вище 28 С.

До уваги учасників дорожнього руху! Діє обмеження руху великовагового транспорту в літній період

З метою збереження дорожнього покриття в період спекотних температур на виконання вимог Законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та Окремим дорученням Укравтодору від 26.04.2019 р. № 82-ОД, головою Обласної державної адміністрації було прийняте розпорядження «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування Запорізької області на період підвищення температури повітря».

Причина таких вимушених заходів - висока температура повітря в літній період, яка призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття. За даними науковців, при температурі плюс 28 градусів за Цельсієм дорожнє покриття нагрівається до плюс 40—42 градусів. У результаті погіршуються його міцнісні характеристики. Відповідно рух великовагового транспорту за таких умов спричиняє катастрофічні руйнування дорожнього полотна.

Контроль за дотриманням цих вимог перевізниками покладено на співробітників Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області та Управління патрульної поліції в Запорізькій області.

Виконавчий комітет Бердянської міської ради наполягає на дотриманні умов тимчасового обмеження руху від перевізників задля збереження доріг на території міста.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок