Справа про вбивство ветерана АТО "Сармата": Двох нардепів повторно викликали на допит

По матеріалам пресс-службы полиции
22.07.2019 · 14:40 · переглядів - 4557

Депутати є свідками у кримінальному провадженні


Поліція повторно викликає народних депутатів Олександра Пономарьова та Сергія Валентирова на допит у справі вбивства учасника бойових дій Віталія Олешка «Сармата». Попередні два рази вони не з’явилися.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

"Народні депутати України Олександр Пономарьов та Сергій Валентиров повторно викликаються на допит у рамках розслідування провадження щодо замовників вбивства Віталія Олешка", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, старший слідчий в особливо важливих справах ГСУ у кримінальному провадженні стосовно вбивства Олешка у липні 2018 року викликав як свідків двох нардепів на допит 20 та 22 липня, проте вони не прибули на слідчі дії та не повідомили слідчого про поважність причин.

"У зв’язку з цим ГСУ повторно викликає двох нардепів для проведення допиту 25 липня 2019 року", - додали у відомстві.

Раніше поліція вручила повістку народному депутату Олександру Пономарьову з викликом на допит у справі вбивства учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка на позивний «Сармат». Згодом стало відомо, що на допит викликали і народного депутата Сергія Валентирова.

Віталія Олешка на позивний «Сармат» убили 31 липня 2018 року двома пострілами у спину та потилицю у дворі власного готелю. Поліція затримала 4 підозрюваних виконавців та трьох організаторів. Рідні та побратими загиблого вважають, що замовниками вбивства є народні депутати Олександр Пономарьов, з яким конфліктував загиблий, та Сергій Валентиров.

Як повідомляє Громадське, наразі справа вбивства Віталія Олешка «Сармата» об'єднана ще з однією — розбійний напад на родину Поплавських у Дніпрі, що мав місце 4 липня 2018 року. У ній підозрюваними проходять четверо осіб так званої групи Віктора Власюка — ймовірного замовника вбивства «Сармата»: Тарас Мовчан, Денис Зеленкін, Руслан Кузнєцов, Сергій Смірнов. Слідство вважає, що ці дві справи пов'язані між собою.

В об'єднаній справі фігурують 11 осіб: Артем Матюшин, Олександр Обухов, Микола Ломака, Максим Владимеренков, Михайло Сігіда, Євген Бродський, Віктор Власюк — їм інкримінують умисне вбивство та Мовчан, Зеленкін — їх підозрюють у стеженні за «Сарматом» та Сергій Смірнов, Руслан Кузнєцов — їх підозрюють у розбійному нападі у Дніпрі.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок