Нацрада думає, чи впускати в Україну новий спортивний ТБ-канал

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
26.07.2019 · 10:51 · переглядів - 279

Телеканалу Setanta Sports хоче показувати українцям матчі Англійської прем'єр-ліги, Кубок Англії, Шотландську прем'єр-лігу, НХЛ, "Формулу-1" і НБА

Нацрада думає, чи впускати в Україну новий спортивний ТБ-канал

25 липня Національний рада з питань телебачення і радіомовлення переніс на наступне засідання, яке має відбутися 1 серпня, розгляд питання про включення ірландського спортивного телеканалу Setanta Sports до переліку іноземних каналів, які дозволяються для ретрансляції на території України, повідомляє Детектор Медіа.

До Нацради звернулася ірландська компанія Setanta Ukraine Limited з проханням визнати спортивний телеканал Setanta Sports відповідним вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України. У заявних документах правовласник вказав, що віщає цілодобово англійською та російською мовами, не містить реклами, еротики чи порнографії, заборонених для показу в Україні фільмів.

Однак під час моніторингу ефіру спортивного каналу контрольно-аналітичне управління Нацради виявило розбіжності з заявний документами, повідомив начальник управління Роман Кіфлюк. Зокрема, співробітники Нацради зафіксували трансляцію з участю російського борця Олексія Олійника, внесеного до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Також зафіксували "ознаки реклами" і наявність в ефірі вікових позначок контенту, схожих на ті, що використовуються в Росії, хоча з відкритих джерел Нацрада з'ясував, що в Setanta Sports є тільки ірландська і грузинська ліцензії.

Заступник голови Нацради Уляна Фещук також висловила здивування, що канал Setanta Sports, ще не отримавши дозволу Нацради, уже анонсував свій запуск в Україні 1 серпня.

Директор з дистрибуції Setanta Sports в 14 країнах Марія Лисенко відповіла Уляні Фещук, що анонсування запуску каналу пов'язано зі специфікою спортивного мовлення і прив'язкою до спортивних подій:

 - Ми купили права на Англійську прем'єр-лігу, 4 серпня вже відбудеться перший матч. Тому ми оголосили про запуску 1 серпня. 2 серпня в нас уже відбудеться перша трансляція. 3 серпня розпочинається "Формула 1", яку ми теж будемо транслювати, у нас ексклюзивні права.

Також Лисенко прокоментувала зауваження контрольно-аналітичного управління Нацради:

 - Ми вказали в документах, реклами на каналі немає. Могли бути зафіксовані комерційні прояви міжнародних спонсорів, в яких підписані контракти з клубами і турнірами, які їх проводять. Ми отримуємо сигнал з певними спонсорськими появами і не маємо права його змінювати. Є офіційні спонсори, яких ми зобов'язані показувати, іншої реклами немає.

Про вікові позначки контенту вона пояснила, що це казахські позначки, а не російські. Ліцензії або реєстрації в Роскомнадзоре Setanta Sports немає і в Росії телеканал не мовить, запевнила пані Лисенко.

Про трансляції за участю особи з "чорного списку" Мінкульту пані Лисенко повідомила:

 - Це був один боєць - і за 12 секунд він уже був у нокдауні.

Марія Лисенко повідомила, що в Україні Setanta Sports запускає поки тільки один канал - він же запускається і в Молдові. Але на молдавський ринок компанія виводить відразу три канали. Можливо, через деякий час Setanta Sports запустить в Україні ще один канал тенісної тематики. За її словами, програмне наповнення каналу формується в Дубліні.

На питання Сергія Костинського про мову каналу пані Лисенко сказала:

 - Ми уважно ставимося до мов і територій. У Грузії, коли отримали від ринку потреба і інтерес у мовній доріжці, ми зробили локалізацію. У Казахстані теж поступово локалізували. В Україні буде часткова локалізація. Українська мова будуть коментуватись матчі Англійської прем'єр-ліги, а також трансляції за участю українських спортсменів.

Нацрада порекомендувала Марії Лисенко внести зміни в заявні документи.

 - Оскільки у вас походження каналу не з Росії, ви можете розміщувати рекламу, але вона повинна бути оплачена на території України. Вносьте зміни в заяву, ми ще додатково промоніторимо ваш канал. Зверніть увагу на заборонених осіб, - сказала Уляна Фещук.

Міжнародний спортивний канал Setanta Sports виходить на український ринок і планує розпочати мовлення 1 серпня. Канал отримав ексклюзивні права на показ Англійської прем'єр-ліги в Україні протягом трьох сезонів. Також він буде транслювати Кубок Англії, Шотландську прем'єр-лігу, Чемпіонат англійської футбольної ліги, Кубок Англійської футбольної ліги, UFC, НХЛ, "Формулу-1" і НБА.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок