У НАЗК стверджують, що реєстр корупціонерів працює у штатному режимі

По матеріалам Громадського
30.07.2019 · 08:33 · переглядів - 225

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що станом на 29 липня 2019 року Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, працює в штатному режимі


Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Там стверджують, що всього з початку роботи реєстру (тобто з 4 лютого 2019 року) опрацьовано 6210 електронних копій судових рішень, на підставі яких до реєстру внесли відомості стосовно:

  • 2262 осіб, які судом визнані винними та притягнуті до кримінальної або адміністративної відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень;
  • 217 осіб, яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності за вчинення пов’язаних з корупцію правопорушень.

Напередодні Opendatabot повідомив, що Єдиний реєстр осіб, які вчинили корупційний злочин, тимчасово перестав працювати. Причиною цього стало проведення тендеру на розробку нового сайту з реєстром. Востаннє реєстр корупціонерів оновлювався 25 червня 2019 року, при тому, що зазвичай він оновлюється кожні 7-10 днів. Відповідно до останніх даних, в Україні зареєстровано майже 24 тисячі корупціонерів. В Opendatabot зазначили, що через проблеми з роботою реєстру, деякі корупціонери можуть повернутися на державну службу.

Нагадаємо, що реєстр корупціонерів на сайті НАЗК запустили у лютому 2019 року.

 - Реєстр безоплатний, зручний у користуванні та доступний цілодобово через офіційний веб-сайт Національного агентства. У реєстрі передбачена функція самостійного безоплатного отримання довідки юридичними особами — учасниками публічних закупівель, — прокоментували тоді запуск реєстру у НАЗК.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок