Справа «Сармата»: 17 годин засідання, карети швидкої, відвід суддів, демарш адвокатів…

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
30.07.2019 · 13:19 · переглядів - 7566

Підготовче засідання по справі вбивства «Сармата» відзначилось нервозністю, затягуванням процесу, сварками. В результаті - після третьої години ночі колегія суддів продовжила термін тримання під вартою для 10 підозрюваних і 1 – домашній арешт.


Відвід суддів і карета швидкої – початок роботи задав тон всьому засіданню 29-го липня

Анонсоване на 9 годину ранку засідання у справі по вбивству Віталя Олешка розпочалось із запізненням. Перша частина засідання відзначилась самовідводом двох суддів колегії та викликом швидкої для одного з підозрюваних. Резонансна на всю країну справа, вплив фігурантів та озвучені в широких колах громадськості ймовірні замовники вбивства, схоже, дали свій результат і самовідвід суддів можна розцінювати, як прояв усвідомлення можливого тиску на суд.

Новий склад колегії суддів було визначено в автоматичному режимі – Олена Вірченко, Лариса Богомолова та Олена Дністрян вестимуть резонансне судове засідання. Адвокати підзахисних спробували дати відвід і новому складу колегії – подавалось клопотання про відвід Лариси Богомолової, однак суд не задовольнив ініціативу адвокатів.

Позиція прокурора викликала шквал невдоволення представників громадськості

29-го липня спливав термін тримання під вартою для декількох підозрюваних. Клопотання про подовження тримання під вартою було озвучено за декілька десятків хвилин до закінчення визначеного терміну. Враховуючи, що судове засідання проходило у відкритому режимі і впродовж 17-ти годин в залі були присутні рідні, друзі, побратими Віталія Олешка та небайдужі  громадяни, поведінка прокурора викликала серйозне невдоволення. Вже планувалась акція протесту під місцевою прокуратурою. Підсумкове рішення суду про продовження терміну тримання під вартою та домашній арешт знизили напругу, однак загальне невдоволення поведінкою сторони обвинувачення викликала серйозне занепокоєння серед громадськості про перспективи подальшого ходу судового засідання.

Заключенные

«Жертви режиму» - обвинувачені свою вину заперечують

В перервах, коли колегія суддів видалялась до дорадчої кімнати, присутні в залі містяни та підозрювані влаштовували перепалки. В ході сварок, затримані наголошували про свою непричетність до вбивства Віталія Олешка, нарікали на «замовність» судового процесу, корумпованість правоохоронної системи і натякали, що вони стали жертвами поліцейського свавілля. В своїх же висловлюваннях вони наголошували, що не мають відношення до Артема Матюшина, в якому побратими «Сармата» опізнали вбивцю.

За решеткой

Демарш адвокатів

Зачитування клопотання про продовження запобіжних заходів для підозрюваних відбувалось під викрики обвинувачених про упередженість судового процесу. Ряд адвокатів просто покинули судове засідання. Судді розцінили такий вчинок як неповагу до суду. Варто звернути увагу на зухвалу поведінку деяких захисників, які відверто ігнорували вимогу колегії, перебивали суддів і всіляко демонстрували зневагу до судового процесу і дій представників Феміди.

Адвокат Михайла Сігіди – захисник Віктора Цуканова

Чергове непряме свідоцтво про ймовірну причетність «корпорації» до замовного вбивства Віталія Олешка – участь в судовому процесі адвоката Вадима Кравцова, в якості захисника підозрюваного Михайла Сігіди, якого пов’язують з народним депутатом Сергієм Валентировим. В 2015 році цей адвокат представляв інтереси депутата міської ради Віктора Цуканова.

Адвокат

Скріншот з відео сюжету "ТБ-Бердянськ", 2015 р.

Вадим Кравцов

Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін також висловився з приводу першого судового засідання у справі про вбивство Віталія Олешка

Пост Амброськіна

Наступне засідання призначено на кінець серпня.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок