В Бердянську пройшла акція до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
01.08.2019 · 15:43 · переглядів - 402

Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми.

В Бердянську пройшла акція до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. З 1991 року понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми (за даними дослідження МОМ), що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Торгівля людьми є занадто прибутковим нелегальним бізнесом. Тому вербувальники вигадують все нові та нові способи з метою експлуатації людини та власного збагачення, наживи.

У Бердянську впродовж 30 липня відбулися різноманітні інформаційно-просвітницькі заходи для населення та роботодавців до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Мета цих заходів, підвищити рівень обізнаності серед людей стосовно існування цієї проблеми.

Розпочався день у приміщенні Бердянського міськрайонного центру зайнятості з проведення семінару з представниками роботодавців міста Бердянська та Бердянського району на тему «Поширення Національного механізму взаємодії служби зайнятості з роботодавцями щодо привернення уваги мешканців міста та району до проблеми торгівлі людьми». На семінарі висвітлювалися питання про особливості підбору працівників, переваги та ефективність від співпраці з службою зайнятості, методів прискорення укомплектування вакансій, можливості організації робіт тимчасового характеру та стимулюванні роботодавців на створення нових робочих місць. Запрошений головний спеціаліст відділу з питань врегулювання соціально-трудових відносин та взаємодії з соціальними фондами УПСЗН Черновець Наталія наголосила, що трудові відносини між роботодавцем та працівником повинні будуватися на законодавчій основі, адже лише легальне працевлаштування гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці.

З 10 до 12 години на Бердянському автовокзалі функціонувала виїзна акція центру зайнятості. Захід проходив спільно з постійними соціальними партнерами служби зайнятості: Бердянського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області,  Районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ГО «Жінка майбутнього», Бердянського місцевого центру з безоплатної вторинної допомоги, волонтерів та місцевого телебачення. Наразі у приміщенні автостанції розміщена просвітницька акція «Невидимі», інформаційні буклети, книжки стосовно проблеми торгівлі людьми, у тому числі присутня цікава інформація для дітей.

О 13 годині в Бердянському міськрайонному центрі зайнятості з метою запобігання потрапляння у злочинну сферу торгівлі людьми відбувся профінформаційний семінар для безробітних громадян «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці».

На захід було запрошено директора Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгена Сухомлина.       Співпраця між двома організаціями триває вже з 2015 року.

На семінарі були розглянуті питання:

  1. Трудова міграція: ключові поняття, види міграції;
  2. Стан трудової міграції в Україні;
  3. Торгівля людьми як глобальна проблема;
  4. Переваги та ризики трудової міграції4
  5. Законодавство у сфері протидії торгівлі людьми;
  6. Дитяча праця в Україні: сутність, шляхи вирішення.

У свою чергу Євген Сухомлин висвітив тему «Що потрібно знати тим, хто планує працювати в ЄС?». На сьогодення ці питання дуже актуальні для громадян України, а  проведення таких спільних заходів допомагають українцям ставати більш обізнаними в питаннях законодавства. Тим більш, що названі організації надають послуги безоплатно. Наприкінці зустрічі, під час жвавого обговорення  та підведення підсумків,слухачі семінару висловили подяку та побажання організовувати такі заходи постійно.

Проблема торгівлі людьми, на превеликий жаль, все ще залишається актуальною. Але з нею можна боротися, якщо ми об'єднаємо спільні зусилля, якщо ми будемо знати свої права, як себе захистити, якщо ми будемо розуміти до кого звернутися за допомогою, коли ця допомога потрібна, то спільними зусиллями ми зможемо подолати навіть таку масштабну проблему, як торгівля людьми.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок