Моряк-боєць, інтернет-шахрайство і крадіжка хлібопічки в добірці криміналу за тиждень

По матеріалам пресс-службы полиции
06.08.2019 · 09:49 · переглядів - 2509

За минулий тиждень до чергової служби сектору реагування Бердянського відділу поліції від громадян надійшло 827 повідомлень, в 80 з них малися ознаки кримінальних правопорушень і вони були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Моряк-боєць, інтернет-шахрайство і крадіжка хлібопічки в добірці криміналу за тиждень

Складено 236 протоколів за порушення адміністративного законодавства, з них 4 за ст.130 КУпАП - керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Сталося 10 ДТП, в яких постраждало 2-є громадян. 

З 01.08.2109 військовослужбовці Національної гвардії України приступили до самостійного несення служби на території населених пунктів по охороні публічного порядку, захисту прав і свобод громадян. Це стосується і бійців 3-го патрульного батальйону в/ч 3033 НГУ, з якими у нас під час тривалого періоду напрацьований алгоритм по взаємодії в різних ситуаціях. Це спрацювало і в наступному випадку.

Моряк-боєць

Житель міста 1983 року народження 01.08.2019, близько 17 год., разом з сестрою і братом гуляли в районі Приморської площі. Раптом з одного з вуличних кафе вискочив раніше незнайомий йому чоловік і наніс удар в обличчя. Брат потерпілого почав кликати на допомогу, так як невідомий не вгамовувався і кидався на інших людей. Крики про допомогу почули начальник превенції Бердянського відділу поліції Денис Буц і військовослужбовець Національної гвардії Сергій Тиховод, На місці вони затримали і доставили до відділу, незважаючи на його опір, правопорушника - ним виявився уродженець м. Одеса, моряк, 1984 року народження. Відносно нього складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця,) Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає штрафні санкції або адміністративний арешт до 15 діб. Також відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, яка передбачає також штрафні санкції або виправні роботи до 1 року.

Крадіжка хлібопічки

А 04.08.2019 близько 21 год. наряд в/ч 3033 НГУ в районі пр.Праці зупинив місцевого мешканця 1984 року народження, який переносив, як потім з’ясувалося, крадену хлібопічку. Триває перевірка співробітниками Бердянського відділу поліції..

Керівництво Національної поліції України ініціювало розширення штатів, функцій підрозділів кіберполіції. Це викликано тим, що в наш час все більше злочинів здійснюється із використанням так званих високих технологій. При цьому нерідко жертвою правопорушників стають найменш обізнані і соціально захищені верства населення – пенсіонери. К переліку таких злочинів відносяться і деякі види шахрайства.

Інтернет-шахрайство

Молодь, хоча і вважає себе «грамотною», також потрапляє у статус потерпілих і, треба визначити, іноді при доволі курйозних обставинах. 
01.08.2019 до Бердянського відділу ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від жителя Бердянського району 2001 року народження – студента одного с навчальних закладів міста Бердянська. Він повідомив, що 30.07.2019 перерахував невідомій особі на мобільний телефон 5000 грн. за придбання автомобіля «ВАЗ-2106», об’яву про продаж, якого вичитав на одному з інтернетресурсів. Коли зв'язок з «продавцем» перервався вирішив звернутися до поліції.

Інший молодий бердянець 1999 року народження 31.07.2019 отримав СМС – повідомлення про «виграш» 150000грн. Але для їх отримання треба було перерахувати 3000 грн. «податку» на вказаний рахунок, що він і зробив, не замислюючись, що в ніякому розіграші участі не приймав. Не отримавши «виграшу» звернувся до поліції.

По цим фактам слідчими Бердянського відділу поліції відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, санкції за якою передбачають до 3-х років обмеження волі.

Нагадуємо, всю особисту інформацію, фінансового характеру треба вважати конфіденційною, а всі питання з’ясовувати тільки особисто і безпосередньо у відповідних банківських установах. Оплату за замовлений через інтернет товар здійснювати тільки по факту отримання.

Просимо всю наявну інформацію про злочини, що скоєнні або готуються, місця виготовлення або розповсюдження наркотичних речовин, фальсифікату алкоголю повідомляти на телефони: 061-53 – 3-51-02- чергова служби сектору реагування Бердянського відділу поліції, 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції або 102 ( цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку). 

Начальник Бердянського відділу поліції
Володимир Вашедський.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок