Бердянський відділ поліції попереджає про нові схеми шахрайства

По матеріалам пресс-службы полиции
16.08.2019 · 10:10 · переглядів - 6244

13.08.2019 о 14:15 до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулася місцева жителька 1949 року народження, про те що близько 10 години ранку їй на мобільний телефон подзвонив невідомий і запропонував перерахувати 21 тисячу грн. - інакше її знайому заберуть до поліції.

Бердянський відділ поліції попереджає про нові схеми шахрайства

Суть справи полягала у тому, що начебто її сусідка – реальна особа, в ході конфлікту вдарила якусь жінку, внаслідок чого розбила її телефон. І щоб уникнути неприємностей із законом потрібна така сума. Для цього їй треба було підійти до банкомата, вставити свою картку і здійснити ряд транзакцій. Все це невідомий по телефону переконливо роз’яснював потерпілій і не відключався весь час поки вона не виконала всі його вимоги. Після того, як жінка перерахувала кошти вона зайшла до сусідки, яка живе поруч, де і дізналася, що з тою, природно, нічого подібного не сталося. 

Ще один факт шахрайства із використанням високих технологій зареєстровано 14.08.2019. Жителька міста 1988 року народження у мережі інтернет побачила об’яву про надання, « без залогу та у великих розмірах», кредиту. Подзвонила, за вказаним телефоном, домовилась, назвала реквізити, персональні данні. Після цього з рахунку, на який повинні були поступити кредитні кошти, навпаки було знято 5000грн. 

Шановні громадяни. Жоден факт шахрайства не залишається поза уваги співробітників поліції. По всім випадкам слідчими Бердянського відділу поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування, проводяться оперативно-розшукові заходи у т.ч. із залученням відділу кіберполіції главку області, є позитивні напрацювання. Але, ви бачите, що правопорушники вигадають нові схеми, а з розвитком сучасних технологій все більш правопорушень відбувається взагалі без прямого контакту підозрюваний – потерпілий, що суттєво затрудняє розшук, а, головне, доведення провини злочинців.

Тому суттєва роль у боротьбі з такими видами правопорушень залишається за профілактично - роз’яснювальною роботою. Просимо громадян провести бесіди зі своїми родичами пенсійного віку, особливо з тими хто проживає окремо – у разі отримання дзвінків подібного характеру, треба негайно перевірити інформацію у своїх близьких. Також інформацію чи не стали ваші знайомі учасником якоїсь надзвичайної події, ви можете за телефоном 3-51-02 – чергова частина Бердянського відділу поліції. Повірте, поліція – це ваші партнери, особливо у скрутній ситуації.

Всю інформацію стосовно персональних даних, фінансового характеру вважати конфіденційною. Всі питання з’ясовувати тільки особисто і безпосередньо у відповідній банківській установі. 

Додаткові питання можна з’ясувати за телефоном довіри – 4-72-02 – приймальна начальника Бердянського відділу поліції. Соціальний, цілодобовий, безкоштовний з усіх видів зв’язку - «102».

Начальник Бердянського відділу поліції
Володимир Вашедський.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок