Бердянська поліція попередила про паркування на місцях для інвалідів

По матеріалам пресс-службы полиции
19.08.2019 · 11:39 · переглядів - 1514

Бердянський відділ поліції попереджає водіїв про дотримання ПДР в частині заборони паркування, зупинки та стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Бердянська поліція попередила про паркування на місцях для інвалідів

Одним з пунктів спільного протокольного рішення Національної поліції України і Ради у справах осіб з інвалідністю – звернути увагу на дотримання водіями правил паркування, зупинки та стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. Співробітники Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звертаються до учасників дорожнього руху про недопущення порушення вимог розділу 34 «Дорожня розмітки» п. 1.30 - позначає місця стоянки транспортних засобів, які перевозять інвалідів чи на яких установлено розпізнавальний знак «Інвалід», ПДР України.

Стаття 122 ч.5 КУпАП – “Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю”. – передбачає штраф від 1020 до 1700 грн. Поліцейський виноситиме постанову на місці. Окрім цього, за стоянку/паркування на місцях для інвалідів передбачено евакуацію транспортного засобу ”, незалежно від того, перешкоджає він чи ні.

Просимо власників і відповідальних за парковки облаштувати в межах своїх майданчиків місця для паркування для водіїв – осіб з інвалідністю відповідно до діючого законодавства. 

Пам’ятаймо, мова йде про дотримання прав наших співгромадян з обмеженими можливостями.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок