Росія може повернутись в G8: чому вигнання РФ закінчилося

По матеріалам Фактів
21.08.2019 · 12:37 · переглядів - 296

Президенти США Дональд Трамп і Франції Еммануель Макрон хочуть запросити Росію на саміт G7

Росія може повернутись в G8: чому вигнання РФ закінчилося

Між лідерами двох країн відбулась розмова, під час якої вони обговорювали відновлення формату Великої вісімки. Макрон запропонував Трампу запросити Росію на саміт G7 в 2020 році, а глава США підтримав цю ідею.

 - Штати та Росія домовилися активізувати мінський процес у російській інтерпретації. А Трамп є політиком, який повністю залежить від Путіна, і доповідь Мюллера це підтвердила, - таким для Фактів висловив своє бачення ситуації політичний оглядач Олег Пономар.

У свою чергу Волкер та Макрон заявляли не один раз, що результати президентських та парламентських виборів в Україні відкривають нове вікно можливостей для встановлення миру на Донбасі. Для Криму Заходом обрано прибалтійську модель. Це означає, що офіційно Європа і США не визнаватиме Крим російським, але його повернення Україні займе стільки часу, скільки потрібно буде.

Якщо взяти все написане вище, тоді цілком логічним виглядає рішення Трампа та Макрона повернути Росію в G8.

 - Це етап зняття санкцій з Російської Федерації, оскільки вигнання з Вісімки було дуже сильною, важливою та демонстративною санкцією, - наголосив Пономар.

Україна дотримуватиметься сценарію, який запропонують США, Росія, Німеччина та Франція у рамках нормандської четвірки (але це той самий план, оскільки Волкер погодив його з Меркель та Макроном). Санкції за Донбас будуть зняті після реалізації цього плану у рамках Мінських угод (в інтерпретації Росії). Це дуже нешвидкий процес. А кримські санкції залишаться надовго, але вони не такі болісні для Росії.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок