«Похорон санкцій»: Безсмертний висловився про зустріч Макрона і Путіна

По матеріалам НВ Україна
21.08.2019 · 12:25 · переглядів - 657

Колишній представник України на переговорах в Мінську Роман Безсмертний прокоментував зустріч президента РФ Володимира Путіна і президента Франції Еммануеля Макрона

«Похорон санкцій»: Безсмертний висловився про зустріч Макрона і Путіна

В ефірі каналу UA: Перший Безсмертний сказав, що Макрон йде на зближення в Росії, оскільки претендує на лідерство в Європі.

Він додав, що Франція збільшує товарообіг з Росією, а також зближує позиції з РФ для вирішення своїх проблем в Африці.

 - Під час зустрічі було 10 хвилин, де звучало „Зеленський“. Звучала фраза про повернення Росії в G7 в залежності від вирішення української кризи. Не війна, а українська криза … Ви знаєте, я слухав Макрона, і було таке враження, ніби слухаю похоронну процесію по санкціям, — зазначив Безсмертний.

За його словами, таку позицію західних лідерів можна зрозуміти, адже їх урядова більшість і опозиція спрямовані поглядом на Росію.

 - У нас є півроку існування санкції і необхідності серйозних тактичних кроків в дипломатичному плані в Європі, поки ситуацію ще можна виправити, — підкреслив Безсмертний.

Зустріч Путіна і Макрона відбулася 19 серпня. Під час обговорення українського питання обидва президенти заявили про необхідність нової зустрічі в «нормандському форматі» вже найближчим часом, але з конкретними попередніми домовленостями, щоб цей саміт мав практичне значення. Також Макрон заявив про оптимізм щодо вирішення ситуації на Донбасі після його контактів з новим українським президентом Володимиром Зеленським.

Макрон також виступив за перезапуск відносин між Євросоюзом і Росією.

Окремо Макрон згадав повернення Росії в ПАРЄ і зазначив, що особисто підтримує цей крок.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп заявив, що «безперечно» підтримав би повернення Росії в Велику вісімку (G8).

 - Я думаю, що було б доцільно мати Росію в цій групі [високорозвинених країн світу], — сказав він під час зустрічі в Овальному кабінеті з президентом Румунії.

Трамп наголосив, що схвалить, «якщо хтось запропонє повернути Росію» в групу Великої вісімки.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок