Промисловці і підприємці виступають за створення спеціальної економічної зони

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
30.08.2019 · 16:07 · переглядів - 1005

На засіданні Бердянської спілки промисловців і підприємців (роботодавців) ухвалено рішення запустити процедуру з підготовки документу по утворенню в Бердянську спеціальної економічної зони


Чергове засідання БСПП виявилось багатим на події. Так, голова спілки Володимир Пікінер на початку роботи заявив про свою відставку. Обрати нового голову БСПП планується на вересневому засіданні. Сьогодні ж, за пропозицією Олександра Стахурського, Володимира Пікінера обрали виконавчим директором спілки промисловців та підприємців.

В якості виконавчого директора Володимир Пікінер виступив з ініціативою утворення спеціальної економічної зони в Бердянську. Набути такого статусу можна за рішенням Кабінету міністрів України. Враховуючи формування нового Кабміну, Володимир Тарасович закликав колег взяти ініціативу у власні руки і розпочати роботу зі створення СЕЗ.

 - Це не нова ідея. Раніше, в 2000-х, обговорювалась перспектива утворення вільної економічної зони. Прекрасно розумію, що міжнародні організації, такі як МВФ, виступатимуть категорично проти СЕЗ, але наше завдання зробити все можливе для розвитку підприємництва, - заявив Володимир Пікінер.

Під створенням спеціальної економічної зони передбачається введення, так званих, пільгових канікул на певній території. Це стосується як державного мита, так і місцевих зборів. Після завершення пільгового періоду (його тривалість визначається окремо), успішний підприємець з налагодженим і ефективним бізнесом, зможе повернути недоплачені податки за пільговий період. Таким чином, впровадження СЕЗ сприятиме розвитку підприємництва.

Члена БСПП підтримали дану ініціативу, тож керівництво спілки займеться розробкою відповідного документу.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок