Бердянські поліцейські на сторожі збереження довкілля

По матеріалам прес-служби Бердянськох поліції
02.09.2019 · 16:49 · переглядів - 2589

Інформація від Бердянського відділу поліції про виявлені цього тижня правопорушення в сфері збереження довкілля

Бердянські поліцейські на сторожі збереження довкілля

В ніч на 30.08.2019 дільничні офіцери поліції Олександр Клименко, Руслан Варченко, Валентин Тиховод, разом з працівником кримінальної поліції відділу Сергієм Горбатим, під час патрулювання території почули звук працюючої бензопили. Щоб задокументувати можливий злочин співробітники поліції декілька кілометрів пройшли пішки і недаремно - у лісосмузі в районі Долинської сільської ради, Бердянського району вони виявили місцевого жителя 1951 року народження, який займався незаконною вирубкою дерев. На місці події правоохоронці виявили транспорт, знаряддя та наслідки злочинної діяльності.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, санкції за якою передбачають штраф або позбавлення волі до 3-х років.

Ще на один момент спричинення довкіллю непоправної шкоди хочу звернути увагу суспільства – це самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків (стерні). Крім того, що це дуже згубно впливає на грунт, рослинний та тваринний світи, це може мати тяжкі наслідки і для людей – отруєння, втрата майна, здоров’я або навіть життя. За знищення лісових масивів вогнем згідно ст.245 (знищення або пошкодження лісових масивів) Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді до 5 років позбавлення волі, а якщо настали тяжкі наслідки у вигляді загибелі людей, масової загибелі тварин – до 10 років позбавлення волі.

Забруднення довкілля побутовим сміттям хоча і не має таких наслідків, як пожежа, наприклад, але все одно має негативний вплив та і характеризує жителів населених пунктів, де це відбувається, не кращим чином. Так, тільки за останній час дільничний офіцер поліції Олексанлр Нєстєров склав на таких порушників - жителів Осипенківської територіальної громади, 2 протоколи за порушення ст.152 (порушення правил благоустрію території міст і інших населених пунктів) КУпАП. На жаль такі звички притаманні і жителям міста і інших населенних пунктів.

Просимо всю наявну інформацію про такі правопорушення, злочини, що скоєнні або готуються, місця виготовлення або розповсюдження наркотичних речовин, фальсифікату алкоголю повідомляти на телефони: 3-51-02- чергова служба сектору реагування Бердянського відділу поліції, 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції або 102 (цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку).




Останні новини Бердянська
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024
15 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок