«Слуга народу» відкликала законопроект про продаж SIM-карток за паспортами

По матеріалам НВ Україна
04.09.2019 · 12:24 · переглядів - 413

Депутати від партії «Слуга народу» подали у Верховну Раду, але потім відкликали законопроект, який передбачає з 2024 року продаж SIM-карток за паспортом

«Слуга народу» відкликала законопроект про продаж SIM-карток за паспортами

Як свідчить сайт Ради, проект закону 1083 «Про електронні комунікації» було відкликано 3 вересня.

Ініціаторами законопроекту були вказані нардепи від Слуги народу Олександр Федієнко, Михайло Крячко, Єгор Чернєв, Роман Соха і Сергій Штепа.

Також ініціатором законопроекту виступав віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Ініціатори обгрунтовували законопроект вимогами часу та ставили за приклад досвід ЄС.

Законопроект був внесений на розгляд парламенту 29 серпня.

Законопроект про зв'язок за паспортами буде перероблений - Федоров

Законопроект №1083 Про електронні комунікації, який передбачав реєстрацію мобільних абонентів і блокування "сірих" смартфонів, буде кардинально перероблений. І цих норм в ньому не буде. Про це журналістам розповів віце-прем'єр-міністр України - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров, передає LIGA.Tech.

 - Ми закон будемо повністю переробляти враховуючи європейські практики. Він потрапив туди незрозумілим чином. За моєю ініціативою його відкликали, - відповів Федоров.

Відповідаючи на уточнююче питання журналіста LIGA.tech, він підкреслив що норм щодо обов'язкової реєстрації абонентів і блокування "сірих" телефонів по IMEI в переробленому законопроекті не буде.

Тэги: ITрада


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок