П’ять років Мінським угодами: США закликали РФ виконати взяті на себе зобов’язання

По матеріалам НВ Україна
05.09.2019 · 11:38 · переглядів - 107

У п’яту річницю підписання так званих Мінських угод між представниками Росії і України посольство США у Києві закликало Кремль припинити свою військову агресію

П’ять років Мінським угодами: США закликали РФ виконати взяті на себе зобов’язання

Про це йдеться у заяві, опублікованій на його сторінці у Facebook

 - П’ять років тому у цей день Росія підписала Мінський протокол, погодившись на негайне припинення вогню на Донбасі. Агресія Росії триває. Росія повинна покинути Донбас і дотримуватися зобов’язань, взятих на себе при підписанні Мінських угод, — підкреслили американські дипломати.

У свою чергу колишній президент України Петро Порошенко також зазначив, що Росія вже п’ять років ігнорує взяті на себе зобов’язання.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року у Мінську було підписано угоду про припинення вогню на Донбасі, початок моніторингу ситуації у зоні бойових дій і на кордоні України і Росії місією ОБСЄ, здійснення централізації у Донецькій і Луганській областях, звільнення заручників, дострокові місцеві вибори і вивід гібридних військ РФ з української території.

Свої підписи під ним поставили екс-президент України Леонід Кучма, колишній посол Росії Михайло Зурабов, представник ОБСЄ Хайді Тельявіні і ватажки підконтрольних Кремлю терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР» Ігор Плотницкий і Олександр Захарченко.

Однак майже одразу російська сторона зірвала і без того хитке перемир’я постійними обстрілами українських військовиків, боями за Бахмутку (зокрема 32-й блокпост), атаками на Донецький аеропорт та його остаточним руйнуванням у січні 2015 року, невдалою спробою захоплення Маріуполя у січні 2015 року, широкомасштабним наступом на Дебальцеве у лютому 2015 року, атакою на Мар’їнку у червні 2015 року.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок