В мерії рапортують про наявність плану боротьби з мучнистим червецем

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.09.2019 · 12:54 · переглядів - 766

На черговій сесії міської ради виділили 150 тисяч гривень на першочергові заходи по боротьбі з мучнистим червецем, який атакував дерева. Також представники влади запевняють, що до вирішення проблеми долучили спеціалістів різних рівнів


Холод Алексей

 - Буквально вчора ми провели розширену нараду за участі представників лісгоспу, нашого комунального підприємства, Держпродспоживслужби та фітосанітарної служби. Запросили фахівців з Одещини. Як нам повідомили одесити, які також мали аналогічні проблеми, на першому етапі необхідно змити шкідників з дерева. Труїти їх зараз не має жодного сенсу, оскільки на дорослі організми хімікати не діють. Проводити обробку необхідно восени та на весні. Зараз ми проаналізуємо, скільки дерев в місті уражено. Скільки коштів необхідно для боротьби з мучнистим червецем і на наступну сесію винесемо конкретну програму, - повідомив секретар міської ради Олексій Холод.

Депутат міської ради Ксенія Буханова, яка на поточній сесії порушила дану проблему, закликала владу активніше працювати над вирішенням даної проблеми, оскільки місто ризикує залишитись взагалі без дерев.

Міський голова Володимир Чепурний повідомив, що міська влада також направила фото уражених дерев до Херсонлісзахисту. Спеціалісти установи мають дати конкретні рекомендації по боротьби з даним видом шкідника.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок