Оборонний законопроект Зеленського та покарання для прогульників (ОНЛАЙН)

По матеріалам НВ Україна
12.09.2019 · 10:05 · переглядів - 300

У четвер, 12 вересня, Верховна Рада проводить чергове засідання своєї другої сесії. Порядок денний у депутатів насичений — вони планують розглянути 17 законопроектів

Оборонний законопроект Зеленського та покарання для прогульників (ОНЛАЙН)

Серед них є і президентський: це законопроект Володимира Зеленського № 1011 про організацію оборони держави, який передбачає внесення змін до закону Про оборону України. Його повинні розглянути в першому читанні. Альтернативний президентському законопроект на цю ж тему подала група депутатів від фракції Голос.

12 вересня нардепи розглянуть також законопроект про введення електронного документообігу, пов’язаного із законодавчим процесом — тобто подачею і прийняттям законів (він поданий у двох варіантах — № 1044 та № 1044−1).

Крім того, народні обранці готуються посилити парламентську дисципліну. Законопроект № 1035 і два його альтернативні варіанти пропонують позбавляти депутатів права на фінансове забезпечення в разі пропуску пленарних засідань ВР без поважних причин (як і засідань парламентських комітетів).

Ще один законопроект, який може реформувати роботу Ради — він стоїть першим у порядку денному — це проект № 1039. Він змінює нинішні вимоги щодо пропозицій і поправок до законопроектів, які готуються до другого читання.

Нардепи планують відтемінувати застосування штрафів для «євробляхерів» ще на три місяці (№1030), а також змінити законодавство про управління безпекою автомобільних доріг (№1061).

А проект № 1075 пропонує врегулювати скасування дії актів СРСР і УРСР на території України.

Кілька законопроектів присвячені фінансуванню кінематографа, інші - введенню національної електронної транзитної системи і регулюванню ринків фінансових послуг.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок