У Конгресі США відбулися перші слухання справи щодо можливого тиску Трампа на Україну

По матеріалам Громадського
20.09.2019 · 08:44 · переглядів - 437

Комітет з питань розвідки Палати представників США 19 вересня провів перші закриті слухання у справі щодо можливого тиску Дональда Трампа на Володимира Зеленського, щоб він сприяв переобранню Трампа на президентських виборах у 2020 році

У Конгресі США відбулися перші слухання справи щодо можливого тиску Трампа на Україну

Про це передає The Washington Post.

Слухання проводилися за участю головного інспектора Урядової наглядової організації з розвідки Майкла Аткінсона з приводу скарги співробітника його відомства після телефонної розмови президентів України та США.

Слухання проходило в закритому режимі. Представники комітету протягом трьох годин допитували Аткінсона, проте він був «жахливо обережним» під час відповідей. 

Голова комітету Адам Шифф попередив Аткінсона про юридичні наслідки, якщо він не поділяться інформацією про подану скаргу. Шифф додав, якщо директор розвідки не поділиться документом зі скаргою, то законодавці будуть звертатись до суду.

Раніше у Конгресі США три комітети Палати представників почали «масштабне розслідування» щодо можливих спроб президента Дональда Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані чинити тиск на українську владу, аби та сприяла переобранню Трампа на президентських виборах у 2020 році. Сам Джуліані, вчора в телеефірі під час словесної перепалки з ведучим телеканалу CNN заплутався у своїх висловлюваннях та випадково визнав, що намагався тиснути на представників влади України, щоб ті розпочали розслідування проти родини Джо Байдена.

Голови комітетів Палати представників закордонних справ, розвідки та нагляду звернулися до Білого дому та Державного департаменту з проханням надати записи, пов’язані зі спробами «маніпулювати українською системою правосуддя».

Адвокат Трампа назвав незаконним розслідування щодо можливого тиску президента США на Україну.

5 вересня видання The Washington Post повідомило, що Дональд Трамп намагається змусити президента України Володимира Зеленського продовжити розслідування проти компанії Burisma, де працював син його ключового суперника на виборах Джо Байдена. Нагадаємо, що виборче законодавство США забороняє участь іноземних держав у виборах, забороняє кандидатам приймати чи користуватися допомогою іноземних держав та громадян. Подібні дії кваліфікуються як кримінальний злочин.

19 червня 2019 Трамп офіційно оголосив про початок своєї передвиборчої кампанії.

25 квітня демократ Джо Байден оголосив про намір балотуватися у президенти від Демократичної партії на виборах 2020 року.

Наступні президентські вибори відбудуться у США 3 листопада 2020 року і стануть 59-ми виборами в історії Сполучених Штатах.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок