Європейський суд скасував санкції проти Януковича

По матеріалам ЛІГА.Новини
24.09.2019 · 13:41 · переглядів - 422

Першим про скасування санкцій ЄС проти Віктора Януковича повідомив прес-секретар сина екс-диктатора, пізніше з'явилося рішення суду


Європейський суд (вища інстанція Суду ЄС) скасував санкції, які були накладені на екс-президента Віктора Януковича в 2018-2019 роках. Першим про це повідомив в Facebook прес-секретар сина екс-президента Олександра Януковича Юрій Кірасир.

Він пише, що це нібито підтверджує "незаконність і безпідставність" введення санкцій ЄС проти Януковича.

За його словами, зараз рішення Оболонського суду проти Януковича "оскаржується в апеляційній інстанції".

Відповідне рішення з'явилося пізніше на сайті суду. І тут варто зазначити, що суд Європейського союзу скасував персональні санкції, продовжені Радою ЄС проти екс-президента Віктора Януковича у 2018 році, проте колишній президент-утікач продовжує залишатися під дією чинних санкцій до березня 2020 року. У рішенні суду від 24 вересня йдеться, що він скасовує рішення Ради ЄС від 5 березня 2018 про продовження санкцій щодо Януковича до березня 2019 року.

Раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк в Апеляційному суді Києва заявив, що захист «забезпечує можливість» повернення в Україну експрезидента.

 - Він наразі перебуває на території Російської Федерації тимчасово. І захистом здійснюються заходи, що забезпечать можливість його перебування на Батьківщині. Основні завдання, поставлені клієнтом, а саме забезпечити притягнення до відповідальності винних у здачі Криму, винних у вчиненні антиконституційного захоплення влади або державного перевороту, — захистом зараз виконуються, — сказав адвокат.

Янукович залишив Україну взимку 2014 роки після масових розстрілів в центрі Києва під час подій євромайдан.

24 січня 2019 року суд ухвалив вирок президенту-втікачу Віктору Януковичу, заочно приговорив його до 13 років ув’язнення за державну зраду.

Тэги: янукович


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок