Україна піднялася в рейтингу Doing Business-2020

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
24.10.2019 · 08:46 · переглядів - 136

Україна поліпшила свої показники по 6 з 10 індикаторів індексу Doing Business-2020


Україна піднялася на сім пунктів в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business-2020 року, який щорічно публікує Всесвітній банк і зайняла 64-й рядок з 190 країн.

Згідно з даними звіту Світового банку в цьому році Україна поліпшила свої показники по 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.

Як повідомляє прес-служба уряду, найбільший прогрес України продемонструвала за компонентом "Захист міноритарних акціонерів" (+27 пунктів) - завдяки відкриттю інформації про кінцевих бенефіціарів і компонентом "Отримання дозволу на будівництво" (+10 пунктів) - за рахунок усунення вимог до найму незалежного проектанта і інженера технагляду і ввівши систему онлайн-повідомлень, а також зменшення вартості дозволів на будівництво в межах Києва.

Крім того, на підвищення позицій в рейтингу вплинули позитивні зміни з таких компонентів:

  • "Підключення до електромереж": спрощення підключення до електромереж і впорядкування технічних умов, а також впровадження географічної інформаційної системи. Україна також поліпшила надійність електропостачання, запровадивши механізм компенсації відключення;
  • "Міжнародна торгівля": спрощення вимог до сертифікації окремих промислових товарів;
  • "Реєстрація майна": підвищення прозорості системи управління земельними ресурсами та спрощення реєстрації майна;
  • "Доступ до кредитів": поліпшення доступу до кредитної інформації через створення нового Національного реєстру кредитів в Національному банку України.
 - Це позитивний сигнал для українських підприємців і" зелене світло "для іноземних інвесторів. Однак це тільки початок і ми продовжуємо роботу в цьому напрямку, - прокоментував результати рейтингу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Перші місця в рейтингу посіли Нова Зеландія, Сінгапур, Гонконг, Данія і Південна Корея. Останні - Венесуела, Еритрея і Сомалі. Всі сусіди України випереджають її в рейтингу. Польща посіла 40 місце, Молдова — 48, Білорусь — 49, Болгарія — 61, Словаччина — 45, Румунія — 55, Угорщина — 52, Росія — 28.


ДОВІДКА

Рейтинг Doing Business - це щорічний рейтинг інвестиційної привабливості 190 країн світу, який полягає Світовим банком. Звіт Doing Business складається за підсумками комплексного дослідження стану реформ в кожній країні по 10 ключовими індикаторами, які використовуються для аналізу економічних результатів і виявлення успішних реформ і оцінки їх ефективності. Індекс легкості ведення бізнесу Doing Business є важливим маркером для інвесторів при ухваленні рішення про інвестиції в ту чи іншу країну світу.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок