USAID розпочинає працювати над розвитком туризму та сфери гостинності Приазов’я

По матеріалам пресс-службы исполкома
31.10.2019 · 11:09 · переглядів - 639

30 жовтня у Бердянську відбувся круглий стіл для обговорення можливостей розвитку туризму та індустрії гостинності регіону. Його організатором виступив проект USAID «Економічна підтримка Східної України» у співпраці з Бердянською міською радою та Запорізькою обласною державною адміністрацією.

USAID розпочинає працювати над розвитком туризму та сфери гостинності Приазов’я

На круглий стіл були запрошені представники туристичного бізнесу у громадах Приазов’я, туроператори, представники органів місцевого самоврядування Бердянська, Мелітополя, Маріуполя, Кирилівки, Урзуфу, представники університетів та коледжів, Національних парків (Приазовського та Меотида), а також директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Владислав Морко.

Узбережжя Азовського моря є улюбленим місцем відпочинку для багатьох українців. Проте застаріла інфраструктура та відсутність стратегічного підходу до розвитку сфери гостинності призвели до того, що середньостатистичний турист приїжджає на короткий термін та залишає мінімум коштів. Стратегічними завданнями Проекту USAID є допомога регіону в переосмисленні та перезавантаженні галузі туризму, збільшення доходу від туризму підвищенням кількості туристів, продовження сезону та збільшення можливостей для туризму та відпочинку.

USAID в Бердянске

Проведення круглого столу – це перший захід, мета якого познайомитись із представниками приватного бізнесу, місцевого самоврядування, об’єднань та навчальних закладів, які зацікавлені у співпраці щодо розвитку туризму та сфери гостинності.

Тімоті Мадіган заступник директора проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» відзначив: “Проект націлений на те, щоб розбудовувати економіку Східної України, робити певні кроки, щоб підняти та посилити економіку регіону. І звісно туризм — це один із ключових напрямків, із якими ми будемо працювати, і потенціал якого ми бачимо. Ми готові розбудовувати саме малий та середній бізнес у регіоні та підтримувати цей напрямок. Ми готові співпрацювати з вами, щоб ви удосконалювали свої послуги, розбудовували індустрію не тільки у своєму регіоні, а виходили на всеукраїнський та європейський рівень”.

Тімоті Мадіган розповів, що проект USAID працюватиме по 6 ключових напрямках: мед, овочі, інформаційні технології, виробництво, альтернативна енергія та туризм. Саме розвитку туризму і був присвячений круглий стіл у Бердянську.

У ході роботи учасники зустрічі презентували стану розвитку галузі туризму та гостинності свого регіону, обмінювалися досвідом. Бердянськ на круглому столі презентувала начальник відділу реклами курорту та туризму Вікторія Міщенко.

USAID в Бердянске

Далі тривала робота у чотирьох групах по напрямкам, які є зараз пріоритетними для проекту USAID — розробка нових туристичних продуктів, маркетинг відпочинку у Приазов’ї, підвищення якості сервісів для туристів, галузеве партнерство задля розвитку Приазов’я. По завершенні відбулася презентація та обговорення результатів роботи кожної групи.

“Уже на етапі презентацій ми бачимо моменти, на які раніше не звертали уваги – наприклад, на те, що потрібно рекламувати не лише Приморськ чи Бердянськ, а Приазов’я в цілому, – відзначив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко. – Адже зараз є реклама окремих закладів відпочинку і міст, але немає загальної концепції – і це проблема. Відповідно ми програємо в цьому плані Причорномор’ю. Тому від подібних заходів ми очікуємо виключно практичних рішень, які допоможуть зробити реальні кроки, щоб продовжувати підвищувати туристичний потенціал Приазов’я, і Бердянська в тому числі”.

USAID в Бердянске

Проект USAID планує підтримувати навчальні заклади, які готують фахівців для роботи у галузі: допомагатиме із вдосконаленням навчальних програм, підвищенням кваліфікації викладачів та покращенням умов учбового процесу. Окрім того, декілька міст - Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь – вже підписали Меморандум про співпрацю з Проектом USAID, в рамках яких також запланована реалізація спільних проектів в інших галузях економіки, таких як IT, інноваційне виробництво та агробізнес.

Проект USAID «Економічна підтримка Східної України», розрахований на п’ять років. Після конфлікту на Cході України, Проект USAID надає можливість місцевим жителям покращувати рівень життя та розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, а також виходити на нові ринки в Україні, Європейському Союзі (ЄС) та за їх межами. Проект робить особливий наголос на роботі з внутрішньо переміщеними особами (ВПО), жінками, молоддю, ромами, ветеранами, людьми похилого віку та іншими малопредставленими групами, щоб забезпечити їх участь в економічному успіхові регіону.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок