Українці стали на третину частіше розраховуватися картками та ґаджетами

По матеріалам Громадського
29.11.2019 · 11:18 · переглядів - 283

Кількість безготівкових операцій в Україні за перші 9 місяців 2019 року зросла на 29%, а їхня сума — на 27% проти аналогічного періоду 2018 року


Такі дані наводить Національний банк України.

Загалом за 9 місяців українці розрахувалися картками або мобільними телефонами 3,65 мільярда разів, а загальна сума, на яку здійснювалась оплата, склала 2,58 трильйона гривень.

Переважна більшість операцій з картками — це розрахунок за придбаний товар — 81,9% операцій. Решта операцій з картками — зняття готівки.

 - Безготівкові операції з використанням безконтактних та токенізованих карток разом становили третину від загальної кількості та обсягу безготівкових операцій у торговельній мережі, — повідомляють у Нацбанку.

За даними НБУ, загальна кількість платіжних карток в Україні зросла на 9%, а кількість активних карток — на 6%. Наразі в Україні випущено 39,1 мільйона активних платіжних карт.

Переважна більшість платіжних карт українців — це карти MasterCard (71,3%). Карток Visa в Україні 27,7%. На одного українця в середньому припадає 1,1 активна платіжна картка.

 - За кількістю платіжних карток та платіжних пристроїв для їхнього обслуговування домінують Київ, Дніпропетровська та Харківська області. Загальна кількість банкоматів та програмно-технічних комплексів самообслуговування (ПТКС) в Україні залишилася майже без змін та станом на 01 жовтня цього року склала 19,7 тис. шт. та 16,6 тис. шт. відповідно, — додають у Нацбанку.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що кількість безготівкових операцій в Україні за рік зросла на 6%.

Тэги: нбуIT


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок