Ситуація на Донбасі: сім ворожих обстрілів, загинули двоє військових

По матеріалам НВ Україна
02.12.2019 · 08:51 · переглядів - 235

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі терористи сім разів порушили режим припинення вогню


Як повідомляє прес-центр ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ поблизу Новолуганського окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, неподалік Зайцевого — з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід неподалік Лебединського російські терористи обстріляли українських військових з РПГ та великокаліберних кулеметів, у районі Новогригорівки — з мінометів калібру 82 мм, поблизу Красногорівки — з великокаліберних кулеметів, в районі Павлополя — з СПГ та стрілецької зброї, неподалік Широкиного — з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За минулу добу під час виконання бойового завдання на невідомих вибухових пристроях підірвалися два українських військовослужбовця. Внаслідок вибухів бійці загинули.

З початку поточної доби обстрілів з боку російських бойовиків не було.

Загиблі вчора на сході бійці - зі спецназу СБУ "Альфа"

Загиблі вчора при виконанні бойового завдання на Донбасі військовослужбовці - два офіцери спецназу "Альфа" Служби безпеки України. Про це у себе в Facebook повідомив колишній боєць цього спецпідрозділу, "кіборг" Роман Костенко.

 - Я добре знав Дениса і Дмитра, ми разом пройшли через багато випробувань і виконали чимало завдань, - пише підполковник СБУ з позивним "Грім", він же - нардеп фракції партії Голос.

За словами Костенка, який зараз входить в спецкомісію Міноборони по "справі бронежилетів", загибель спецназівців СБУ - нагадування про те, що бійці "Альфи" - "це не маски-шоу на обшуках, це захисники Батьківщини, які щодня ризикують, а часто і жертвують своїми життями заради мирного неба над Україною".

Як розповіли в штабі операції об'єднаних сил, диверсійно-розвідувальна група "гібридів" РФ на Донбасі намагалася проникнути в тил українських військ. Під час операції протидії був викликаний резерв, однак при виконання бойового завдання двоє військових підірвалися на невідомих вибухових пристроях і померли на місці.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок