Коти – частина екосистеми. Замість одного рішення в мерії вирішили піти довгим та заплутаним шляхом

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.12.2019 · 12:02 · переглядів - 1206

На комісії з питань ЖКГ розглянули петицію про визнання котів частиною екосистеми міста


Автор петиції Катерина Дудіна коротко охарактеризувала зміст петиції і в чому полягає необхідність визнання котів частиною екосистеми міста. 

 - Визнання котів частиною екосистеми – це елемент боротьби проти жорстокого поводження з тваринами і створення сприятливих умов для їх проживання в нашому місті, - пояснила Катерина Дудіна.

В останні пів року Катерина Дудіна разом з однодумцями опікується безритульними тваринами. Активісти створили волонтерську групу “Право на життя”. За її словами за 5 місяців роботи їм вдалось знайти домівку для 85 котів. Голова комісії Віктор Цуканов високо оцінив діяльність волонтерів і відзначив, що міська рада зі свого боку має створити сприятливі умови для діяльності небайдужих громадян, що знайшло б відображення у визначенні котів частиною екосистеми. Забігаючи наперед відзначимо, що слова депутата розійшлись з підсумковим рішенням.

Юрист виконавчого комітету Наталя Сарабєєва відзначила, що частина положень, окреслених в петиції, вже прописані в різних місцевих актах. Тому немає необхідності в їх затвердженні окремим рішенням сесії. Лідер місцевого осередку БПП "Солідарність"  Віктор Цуканов наголосив на необхідності внесення змін до правил міського благоустрою, які в останнє переглядались майже 8 років тому і вже застаріли. При внесенні змін до цього акту і вирішили передбачити пункти про безпритульних котів.

Тобто, цим питанням займуться в наступному році. Буде запущено регуляторно процедуру. Іншими словами процес затягнеться на місяці. Для чого необхідно було так все ускладнювати? Внести зміни до правил міського благоустрою можна було і без прив’язки до петиції. А окремим рішенням сесії визнати котів частиною екосистеми і в одному документі прописати всі норми, які б гарантували захист прав тварин і створили б сприятливі умови діяльності місцевих волонтерів. Однак, практика цілого ряду обласних центрів та інших міст України, на думку бердянських можновладців виявилась неефективною…




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок