Стрілок по «валютниках» отримав 10 років з конфіскацією

По матеріалам прокуратури
21.12.2019 · 13:16 · переглядів - 2213

Апаратом Бердянської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч.4 ст.187 (розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ст. 15 ч. 2, п. 1,6 ч.2 ст.115 (замах на подвійне вбивство), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання вогнепальної зброї).


Наприкінці жовтня 2018 року 38-річний житель міста Бердянськ маючи умисел на заволодіння чужим майном у осіб, які займаються обміном валюти в місті Бердянськ, взяв з собою вогнепальну зброю, а саме пістолет.

В цей же вечір, знаходячись біля ломбарду, діючи умисно, із корисливих мотивів, з метою заволодіння чужим майном, підійшов до раніше незнайомих М. та П., які займаються обміном валюти та з метою встановлення наявності у них грошових коштів, запропонував їм обміняти на гривні наявні у нього долари США та ЄВРО, які в дійсності були сувенірними банкнотами.

Після цього, злочинець, з метою заволодіння чужим майном, зробив постріли у М. та П. спричинивши останнім тяжкі тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних поранень.

Таким чином, грабіжник вчинив усі дії, які вважав необхідними для позбавлення життя потерпілих, однак їх смерть не настала з причин, що не залежали від його волі, в зв’язку з тим, що потерпілим була надана своєчасна медична допомога.

Отже, завдяки якісному забезпеченню процесуального керівництва, наполегливій позиції прокурора та справедливому розгляду справи судом, обвинуваченого вироком суду від 20.12.2019 засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років з конфіскацією майна.

Керівник Бердянської місцевої
прокуратури Запорізької області
старший радник юстиції
В.Рудий




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок