Теракт в Харкові: обвинуваченим дали довічне ув’язнення і одразу звільнили

По матеріалам НВ Україна
28.12.2019 · 13:26 · переглядів - 660

Фрунзенський райсуд Харкова визнав винними обвинувачених в теракті біля Палацу спорту в Харкові в лютому 2015 року Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова


Суд засудив Дворнікова, Тетюцького і Башликова до довічного ув'язнення з конфіскацією всього майна, але тут же змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання і звільнив їх.

 - До набрання вироком законної сили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою змінити на особисте зобов'язання, звільнивши його з-під варти негайно, - заявив суддя.

Раніше прокурор Володимир Лимар повідомив, що РФ "принципово заявила" про включення в список на обмін обвинувачених в теракті біля Палацу спорту в Харкові.

Докази провини трьох організаторів теракту біля Палацу спорту в Харкові знищать. Про це заявила суддя під час читання вироку. Трансляцію засідання показували UA:Харків.

 - Докази у справі про теракт після вступу вироку в силу знищити, - сказала вона.

Засуджені своєї провини не визнали.

22 лютого 2015 року під час Маршу Переваги в центрі Харкова прогримів вибух. В результаті загинули чотири людини - ідеолог харківського Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний школяр, 18-річний хлопець і підполковник міліції. Ще десять осіб отримали поранення.

Нагадаємо, 23 грудня Тристороння контактна група в Мінську погодила умови обміну полоненими, який відбудеться до кінця року.

За даними російських ЗМІ, обмін відбудеться 29 грудня.

Також, за даними ЗМІ, в рамках обміну полоненими Україна нібито планує передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» колишніх беркутівців, яких підозрюють у розстрілі активістів Євромайдану у лютому 2014 року. Так, 24 жовтня 2019 року Святошинський райсуд звільнив з-під варти ексспівробітника спецпідрозділу «Беркут» Сергія Тамтуру. 19 грудня випустили з СІЗО під домашній арешт Олександра Маринченка.

А вже сьогодні, 28 грудня, прокурорів Олексія Донського, Ігоря Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році. Це відбулося після несподіваного ухвалення відповідної постанови генеральним прокурором Русланом Рябошапкою.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок