Інформація від Державної прикордонної служби України

По матеріалам прес-служби Бердянського прикордонного загону
15.01.2020 · 16:11 · переглядів - 18895

Інформація від Державної прикордонної служби України

Державна прикордонна служба  інформує про те, що у відповідності до ст. 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» на неї покладається здійснення контролю за дотриманням прикордонного режиму. Відповідно до пункту 1 Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. №1147 «Про прикордонний режим» - Контрольований прикордонний район - це ділянка місцевості, яка визначена, як правило, у межах території району, міста, селища та села, прилеглої до державного кордону або до узбережжя моря, що охороняється органами Державної прикордонної служби, а також у межах територіального моря, внутрішніх вод, частини вод прикордонних річок, озер та інших водойм і розташованих у цих водах островів. Контроль за додержанням прикордонного режиму у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі здійснює Державна прикордонна служба.

Відповідно до пункту 7 Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. №1147 «Про прикордонний режим»  Громадяни України в'їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу. Особи які перебуваю в контрольованому прикордонному районі, на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби зобов'язані пред'являти відповідні документи, що посвідчують його особу. Відповідно до пункту 11 Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. №1147 «Про прикордонний режим»  з метою виявлення порушень законодавства з прикордонних питань, виконання завдань, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю та незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району, уповноважені особи Державної прикордонної служби мають право відповідно до Законів України "Про Державну прикордонну службу України" та "Про дорожній рух" у разі потреби зупиняти та оглядати транспортні засоби. Зупинка транспортного засобу здійснюється уповноваженими особами Державної прикордонної служби, із застосуванням диска з червоним світлоповертачем або рукою, що вказує на цей транспортний засіб;

Контрольний пост несе службу на обладнаних стаціонарних постах або у визначеному місці, для чого може забезпечуватися переносним комплектом шлагбаумів і дорожніх знаків, засобами для примусової зупинки транспортних засобів, диском з червоним світлоповертачем (для зупинки транспортних засобів), жилетами зі світлоповертаючими стрічками, сигналізаційними приладами для недопущення обходу місця несення служби, документацією, схемою ділянки підрозділу охорони кордону.

У відповідності до Постанови КМУ від 9 листопада 2016 р. № 790 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» інформуємо, що на ділянках доріг у межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району на вимогу уповноваженої особи Держприкордонслужби водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:

а) пред’явити для перевірки документи що посвідчують його особу;

б) дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Запобігання в’їзду на дороги, що безпосередньо простягаються у межах прикордонної смуги до державного кордону і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон (крім сільськогосподарської техніки, інших транспортних засобів і механізмів, задіяни у провадженні відповідно до законодавства і за наявності відповідних на те законних підстав сільськогосподарської діяльності або інших робіт, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, а також транспортних засобів Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Держприкордонслужби, ДМС, ДФС, Оперативно – рятувальної служби цивільного захисту цивільного захисту, Національної поліції і органів прокуратури під час виконання оперативних та службових завдань).

5.71 «Початок прикордонної смуги». В’їзд на територію, де діють особливі умови доожнього руху, передбачені пунктом 2.4 Правил дорожньго руху.

5.72 «Кінець прикордонної смуги».

Знаки 5.71 і 5.72 установлюються на фактичній межі території селищної, сільської ради, прилеглої до державного кордону або до берегів прикордонних річок, озер та інших водойм.

5.73 «Початок контрольованого прикордонного району». В’їзд на територію, де діють особливі умови дорожнього руху, передбачені пунктом 2.4 Правил дорожньго руху.

5.74 «Кінець контрольованого прикордонного району».

Знаки 5.73 і 5.74 установлюються на фактичній межі території району, міста, прилеглої, як правило, до державного кордону або до узбережжя моря, що охороняється органами Держприкордонслужби.

Згідно наказу МВСУ від 19 жовтня 2015 року №1261 «Про затвердження Інструкції про службу прикордонних нарядів Державної прикордонної служби України» контрольний пост - прикордонний наряд у складі трьох та більше прикордонників, який призначається для виявлення і затримання правопорушників, здійснення контролю за дотриманням правил прикордонного режиму та виконання інших завдань у межах ділянок відповідальності підрозділів охорони кордону, спрямованих на запобігання вільному переміщенню в межах контрольованого прикордонного району зброї, боєприпасів, вибухових речовин та засобів терору,. Контрольний пост несе службу на обладнаних стаціонарних постах або у визначеному місці, для чого може забезпечуватися переносним комплектом шлагбаумів і дорожніх знаків, засобами для примусової зупинки транспортних засобів, диском з червоним світлоповертачем (для зупинки транспортних засобів), жилетами зі світлоповертаючими стрічками, сигналізаційними приладами для недопущення обходу місця несення служби.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок