200 грн/день з одного зерновозу. Стартап від депутатів для поповнення бюджету

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.01.2020 · 10:59 · переглядів - 3636

На засіданні земельної комісії депутат Віталій Байдала виступив з ініціативою обкласти “податком” зернотрейдерів за користування міськими дорогами. Такса — 200 гривень в день за одну вантажівку. Голова комісії Володимир Безверхий ініціативу підтримав.

200 грн/день з одного зерновозу. Стартап від депутатів для поповнення бюджету

Байдала Виталий

Їздять зерновози, вони рухаються по всьому місту і, в тому числі, центральними вулицями, які не передбачені для руху вантажівок. Вважаю з кожного автомобіля потрібно брати плату — 200 гривень з вантажівки за день. Хочеш їздити — плати, - озвучив ініціативу Віталій Байдала.

Голова комісії Володимир Безверхий підтримав позицію колеги і запропонував обговорити такий варіант на більш серйозному рівні — на сесії міської ради. Мимохідь Володимир Безверхий висловив сумнів щодо законності подібного кроку, однак Віталій Байдала зазначив, що при бажанні ідею можна реалізувати, з чим Володимир Петрович і погодився.

Фахівці юридичного відділу скромно промовчали не зазначивши, що рішення міської ради при всій статусності бердянських депутатів, не можуть мати вищої юридичної сили, ніж Закон. При тому, що проблема з рухом зерновозів дійсно існує, мабуть, вирішувати її потрібно законними способами, а не методами з 90-х. Цікаво простежити за подальшим “просуванням” ідеї вже на рівні виконавчої влади і депутатського корпусу. Враховуючи рівень нинішніх чиновників очікувати можна будь-чого.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок