15 років загрожує жителю Приморська за спробу вбивства

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
05.02.2020 · 16:08 · переглядів - 763

Приморським відділом Бердянської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом замаху на вбивство.


Відтак, 02.02.2020, у вечері 30-річний мешканець м. Приморськ, разом з двома своїми знайомими Л. та Щ., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшли до будинку в м. Приморську Запорізької області, де мешкає потерпілий Г., з метою помсти йому за підозрою у вчиненні крадіжки металевих споруд у Л.

Далі, троє раніше вказаних осіб через незаперті вхідні двері зайшли до приміщення будинку потерпілого, де Б., діючи за раптово виниклим умислом, спрямованим на умисне протиправне заподіяння смерті наніс біліше двадцяти ударів ногами по голові та тілу потерпілого, та скориставшись тим, що  він  знаходиться у безпорадному стані, перекинув дерев'яну шафу, яка знаходилась в кімнаті потерпілого, якою останнього притиснуло до підлоги, та, підпаливши запальничкою штору в кімнаті, кинув її на вказану шафу, залишивши її горіти, внаслідок чого в будинку сталася пожежа.

Так, злочинець виконавши всі дії, спрямовані на позбавлення потерпілого життя, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, разом зі своїми знайомими, покинули приміщення вищевказаного будинку, залишивши в ньому потерпілого, однак свій злочинний намір, направлений на вбивство Б. до кінця не довів з обставин, що не залежали від нього, оскільки спричиненні ним тілесні ушкодження не потягли смерть потерпілого на місці скоєння злочину та останній самостійно виліз з будинку.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України.

Крім того, процесуальним керівником досудового розслідування підтримано клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, яке задоволено судом.

На разі досудове розслідування триває.

Довідково: Санкція статті передбачає позбавлення волі від семи до п’ятнадцяти років.

Начальник Приморського
відділу Бердянської місцевої
прокуратури

Євгеній Віталійович Власюк




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок